View Single Post
Old 15 May 2008, 11:11   #68
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Quote:
as zice cä "U.C.K.S.U.P.C." e, în fond, un foarte bun exercitiu profesional...
perfect de acord
Quote:
..., si atât.
doar in masura in care si stranger than paradise, coffee and cigarettes, night on earth sunt exercitii profesionale si atat.

cristi puiu:
"Proiectul nostru "Sase povesti de la marginea Bucurestiului" denunta modelul romanesc si, implicit, ineficienta modelului occidental, aplicat in mod artificial unei tari proaspat iesite din bezna comunismului. ... Aceste sase povesti sunt in acord cu convingerea noastra ca cinematograful, inainte de a fi un domeniu al creatiei artistice, este o tehnica de investigare a realitatii. " restul aici: http://www.adevarul.ro/articole/cris...riza-ii/131716

cred ca e evident ca textul de mai sus se poate aplica chiar daca nu integral si celorlalte filme de puiu../radulescu.

elementele de continut fara sa fie "majore" sunt foarte evidente si nu-s de fel teziste. ..."E tot ca înainte, nimic nu s-a schimbat."...cred ca e simplu dialog si atat. suna foarte diferit spus de cele doua personaje. pensinarul chiar crede ca nimic nu s-a schimbat iar fisu repeta dezinteresat si il lasa in lumea lui...pt ca de fapt totul e schimbat. transportul, restaurantul, berea, medicamentele, ritmul vietii dar el le stie pale lui si vrea sa fie sofer pe teveu sau pe papuc sau sudor...

Quote:
desi bun si agreabil, totusi nu are nimic nou, deosebit, surprinzätor

cele mai multe scurte pe care le-am vazut sunt exercitii profesionale. foarte putine surprinzatoare, deosebite. am impresia ca nu prea e loc intr-un scurt sa le bagi pe toate si de multe ori suprinzatorul devine facil sau ieftin. in i'll wait for the next one, maestro,...incap detoate. so nu prea as baga surprinzatorul la criterii

Quote:
dacä nu te poti face înteles cu mijloacele pe care le ai, recalibreazä-te si fä-te înteles, cä de-aia esti regisor!

in momentul in care iti alegi o bucatica atat de banala de realitate cred ca e foarte greu sa o "tunezi" clar intr-o anumita directie fara sa o alterezi si fara sa te simta publicul. dar asa cum am scris mai sus cred ca puiu se face inteles si mesajul e limpede.
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif