Originally Posted by marx:
tonul scriiturii nu e deloc revendicativ si nici razbunator, se simte doar dezamagirea, si-ntr-un final compasiunea pt "inocenta" lui Mihnea C.
|
Foarte adevärat, cu urmätoarele precizäri:
"Inocenta" la care se referä Bujor se aplicä sperantei mele naive de a crede cä as fi putut fi o cârtitä mai eficientä; curând, însä, am observat ce precis functiona sistemul, si ce fraier fusesem sperând sä-l pot submina, cât de cât.
"Dezamägirea", pe care i-o împärtäsesc, e apropo de faptul cä, fie si cu acest scop generos, mä implicasem totusi în sistem - ceea ce face murdärirea inevitabilä. Dacä un om cade-ntr-o hazna, si tu sari dupä el sä-l scoti de-acolo, sigur te mânjesti - n-ai ce face.
Pe-atunci, credeam cä ne vom amuza copios, dupä Revolutie (din nou naiv, credeam cä va veni prin '84, nu mä asteptam ca regimul sä reziste pânä-n '89; mai aveam de învätat sä descifrez dinamicile politice), când voi povesti cum m-am fäcut eu "contrainformator" (asa mä auto-intitulam, în sinea mea). Nu prevedeam cä vor apärea fel de fel de Deseuri care si pe asta o vor întoarce pe dos - dintr-un cumul de räutate, prostie si lichelism pervers.