View Single Post
Old 24 Apr 2008, 17:18   #203
marx
Guru

marx

mda. am citit cronicareala lu' f.als . pe langa banalitati mai scrie si ineptii:

[...]povestea se-nvîrte între anii '40, '60 ºi '78 mai ceva ca butoiul unui pistol, de nu mai ºtii în cine va nimeri glonþul...

buey marele duelist care ejti, nu in asta consta joaca la ruleta ruseasca?! sa nu stii in cine va nimeri glontul...
sau tu vrei sa stii in prealabil, sa nu faci vreun avc in pantaloni.
.................................................. .................................................. ....

Acest film înduioºãtor de stîngaci, de incoerent ºi de previzibil conþine, totuºi, un mister de nepãtruns: în închisorile comuniste, numãrãtoarea la ruletã se fãcea crescãtor, 1,2,3, poc; 20 de ani mai tîrziu, în cazinou, se fãcea ca un countdown: 3,2,1, poc. Sens ascuns sau scãpare? - aceasta-i întrebarea.

eu cred ca n-ai sesizat o nuanta mai profunda. sub comunisti se mergea inainte: 1_2_3..., ca doar construiau viitorul luminos, iar ajtia capitalisti, mai decadenti, o iau invers :...3_2_1. deci, o supozitie nula pt niste amarate de cifre, fortata ca gluma.

.................................................. .................................................. ....
Capitalism/comunism (Azi/Ieri, Viaþã/Moarte, Ileana/Loredana...), totul e o ruletã, pare a ne spune maestrul Nicolaescu.

Nicolaescu nu spune nimic cu filmul asta, tu spui niste aberatii.
"ieri, azi, maine" sunt kestii prestabilite, imutabile, f bine definite in derularea lor. ca si viata si moartea. ruleta are alte reguli. haotice. exact ca rationamentele tale.
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif