View Single Post
Old 23 Apr 2008, 17:24   #200
rocky
Veteran

rocky

Da, ai dreptate cind zici ca nu e usor nici sa oglindesti.
Nu, nu dau in altii ca sa il ridic pe nae, nu are nevoie de ajutorul meu, deloc. Poate chiar il deranjeaza atitudinea mea, asa ca probabil o s-o las mai moale. Orice autor se sustine cel mai bine singur.
Din cite ai vazut, am laudat si operele altora. Iar, cum stii, pe acest topic am comentat mai cu patos doar cind a inceput campania anti-restul e tacere, campanie pe care o consider nenecesara si plina de parti-pris.

Chiar ma gindeam ca s-a facut noul topic, cu topul ultimelor filme. Nu cred ca e corect sa afirmam ca un film e mai bun ca altele in acest mod. Fiecare dintre ultimele filme reusite are propriile sale merite, nu concureaza deloc unul cu altul.

Asa cum ai mai vazut, perceptia spectatorului (aici ma refer strict la mine) este un proces in plina miscare, poate ca miine o sa vad alte lucruri decit azi, numai prostii sint fixisti.

Ieri nu aveam stare sa comentez mai mult la nae, cred ca cele mai la obiect comentarii le-au facut spectatorii pe blogurile personale, am citit pareri foarte pertinente despre complexitatea filmului lui. Asa e, nu e un film simplu, din contra, e probabil cel mai inteligent film romanesc de dupa E pericoloso.
Modern, plin de citate si trimiteri, amestec postmodern de tonalitati, inteligenta cit cuprinde. Cel mai mult din tot filmul mi-a placut faza cu bucata de pelicula lipita, despre, la urma urmei, efectul esential al subliminalului in film. Numai pentru asta si merita toate aprecierile mele. Este in topul meu personal de secvente, alaturi de scena cu cititul scrisorii de catre helen hunt in Mai bine nu se poate.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif