Nae, nu cadea in capcana!
Nu trebuie sa dai in ceilalti ca sa se vada diferenta. Stiu ca uneori pur si simplu nu se poate suporta sa vezi ca se umfla in pene diversi in gol sau aproape gol, dar macar tu fii altfel!
Stiu ca nu e fair ca unul singur sa se lupte cu armate intregi, dar filmul n-a fost niciodata o chestie plina de fair play. Nu stiu citi au ucis ca sa faca film, si daca acel film a meritat (dar merita vreun film asa ceva???), dar stiu destui care au facut niste porcarii de neimaginat cu doar citiva ani inainte doar pentru a-si vedea amaritul de proiect pe ecran si numele pe generic.
Te rog vezi-ti de ale tale, asa cum stii tu.
Despre filmul Restul e tacere, pe care intre timp l-am vazut, pot spune cu certitudine ca e mai bun ca 432. Desi nu mi s-a parut un film perfect, i-am gasit multe calitati. Iar scena filmarii cu generalii este una dintre cele mai amuzante scene pe care le-am vazut in viata mea.
Din pacate, bugetul trebuia sa fie macar dublu, cred ca diferenta ar fi contat mult. E destul de trist ca nu putem construi decoruri ca lumea pentru un proiect si trebuie sa incropim din bucatele arhicunoscute si sa tot trisam. Se vede.
Cert este ca publicul caruia crezi ca i te adresezi s-a schimbat. Mare surpriza si pentru mine, televizorul le-a schimbat gusturile. Te rog ia in calcul acest element fundamental, lucrurile nu mai sint ce erau odata si nu stiu incotro se duc. Intreaba oamenii, fii alaturi de ei, macar tu, singurul care ai cu adevarat priza la ei.
Da-le povesti bine scrise, cu umor si replici spirituale (putini stiu sa scrie asa, fiindca ori nu au spirit, ori nu au cultura necesara), cu personaje atasante, povesti simple, cu cap si coada. Pentru toti cei care ies uimiti de la filmele noului val si zic ca nu mai calca in veci la vreunul tu esti singura alternativa. Cel putin in acest moment, pina cind o sa vin si eu sau o sa vina si altii din urma, sa mai crestem un pic armata de oameni care cred cu adevarat in povesti si in arta care creeaza, nu doar oglindeste.
|