Daca vreun om mi-ar fura romanul si mi l-ar face un film prost,
ar baga-o rau de tot pe mineca. Mi-as lua un avocat american de top.
Este un lucru atit de nesimtit sa iti insusesti creatia altcuiva, fara un contract care sa stabileasca limpede ce libertati ai, daca ai, care este limita pina la care poti merge, incit nici macar nu se poate pune problema fidelitatii scenariului fata de roman.
In primul rind, este un furt ordinar.
Asta trebuie pedepsit, si inca mult mai scump decit a hotarit instanta, eu i-as fi cerut un milion de dolari. Scurt. Sa isi vinda casa, sa faca credit, sa nu isi mai poata da copiii sau nepotii la scoli, sa ramina in fundul gol, ca sa inteleaga ce a facut. Asta in cazul in care nu are acel milion. Daca il are, cu atit mai mult, fiindca bogatii sint cei care tin cel mai tare la bani.
Era foarte simplu si de bun simt sa ia legatura cu mostenitoarele, sa le explice ca doreste sa faca modificari, sa scrie totul ce si cum in contract, si pe urma sa faca ce doreste.
Avem prea putine romane ecranizabile ca sa ne permitem sa le dam de gard si pe putinele care exista.
Plus ca mostenitoarele aveau dreptul, inainte de a semna contractul, sa refuze proiectul, daca dupa ce se documentau asupra regizorului constatau ca nu este de nivelul operei.
|