Acum sa-mi fie cu iertare dar eu vad o problema in articolasul care a stat la baza lansarii acestui topic:
Originally Posted by Adevarul:
"Reclamntele au mai arãtat cã au citit scenariul propus ºi au ajuns la concluzia unanimã cã scenaristul nu a înþeles opera lui Radu Tudoran ºi a modificat trãirile persoanjelor, deformând substanþial concepþia, gândurile ºi sensibilitatea marelui romancier", se aratã în sentinþa Tribunalului Bucureºti.
|
Si mai "frumos" e asta:
Originally Posted by Adevarul:
"Eva" este simbolul feminitãþii pline de farmec, nepreocupatã de relaþii ºi ambiþii sociale, care se îndrãgosteºte de un bãrbat misterios - "El". "El" ar reprezenta simbolul masculinitãþii în cãutare de teritorii noi, inclusiv afective, dar incapabil sã se despindã de magnetul iubirii constante a "Evei".
|
:shock:
Acum nu ca as avea de ce sa-i i-au apararea scenaristului, dar un romancier are obligatoriu inteligenta necesara sa lasa in text libertatea de a aintelege anumite elemente in functie de inteligenta si starea de moment a celui care ii citeste opera, daca eu citesc romanul cu pricina (poate o sa si reusesc in viata asta) trebuie sa intreb intai pe doamnele mostenitoare ce ar trebuii sa inteleg din el pentru a sti cum sa citesc?
Hai sa fim realisti ca exista exemple de ecranizari care lanseaza idei mult mai cretine (vezi "The man in the iron mask" din 1998 cand D'Artagnan ajunge amantul Anei de Austria si chiar tatal regelui Frantei), asa a vazut scenaristul problema si asa a vrut el sa fie.
AAAAAAAAAAA dar stai ca aici intervine o alta problema: doamnele mostenitoare vor mai multi banuti (daca e reala partea cu cererea de 170 000 de Euro), pai nu va suparati dar bugetul este de 3milioane nu de 30 de milioane de Euro, oare daca veneau scenaristii si ziceau "va acordam 20% din profit" ce mai ziceau doamnele alea? Ca asta echivala cu 0 bani.
Aici se vede un caz clar de o greseala (oamenii au avut prostia necesara sa se inspire dintr-o opera literara), si de oameni nesatuli (pai daca vrei sa faci treaba asta mie imi dai atat, de ce? pai ca asa vreau eu).
Parerea mea ca aici nu ar trebuii criticat scenaristul foarte mult ci oamenii care vor niste venituri suplimentare fara nici un fel de justificare.