View Single Post
Old 14 Apr 2008, 07:42   #142
Pashpix
Guru

Pashpix

Sergiu Nicolaescu, inconjurat de femei frumoase la premiera filmului sau, "Supravietuitorul"

Mireille-Astrid Popa (Realitatea Romaneasca)

Recent, la CinemaPro a avut loc premiera filmului "Supravietuitorul", in regia si scenariul lui Sergiu Nicolaescu.
La eveniment, au fost prezenti numeroase personalitati, precum si sau regizori, actori: Sergiu Nicolaescu, Ioan Carmazan, Ion Iliescu, Cristi Brancu si iubita sa, Oana Turcu. Frumoasa Zarada si tanarul comisar Moldovan sunt doua personaje care nu mai au nevoie de nicio prezentare si care in "Supravietuitorul", mult-asteptatul film al regizorului Sergiu Nicolaescu, prind viata in interpretarea Ilenei Lazariuc si a lui Petr Falc, doi actori care au venit special in tara pentru a participa la premiera de gala a filmului lui Sergiu Nicolaescu.

Pentru ca este primul sau film in care interpreteaza un rol consistent, Ileana Lazariuc a parasit Parisul pentru a putea pasi pe covorul rosu de la CinemaPRO, alaturi de Petr Falc, frumosul actor de 32 de ani, pentru care rolul din "Supravietuitorul" marcheaza debutul in lungmetraj. Cu un total de 31.000 de metri de pelicula, utilizata in 41 de zile de filmare, la care si-au adus contributia 45 de actori in distributie si 84 de persoane in echipa tehnica, alaturi de 1.332 de persoane in figuratie, "Supravietuitorul" este o productie grandioasa care a beneficiat de 12 locatii de filmare, printre care Praga, Palatul Snagov si teatrul Odeon.

Dupa ultimul film care il avea protagonist pe de-acum celebrul comisar, "Duelul" (lansat in 1981), Sergiu Nicolaescu a fost obligat de cenzura comunista sa opreasca seria. Asta pana acum cativa ani, cand i-a venit ideea unei continuari, ideea care s-a materializat curand in scenariul filmului "Supravietuitorul" scris de regizor impreuna cu jurnalista Adina Mutar si produs de MediaPro Pictures. De aceasta data, actiunea se desfasoara pe doua coordonate temporale: intr-o prima faza, la sfarsitul anilor '70, cand comisarul Moldovan se trezeste prins intr-un joc periculos, in care fostii prieteni si mai ales fostii dusmani isi fac aparitia. Reintalnirea cu aceste personaje inseamna pentru Moldovan rememorarea unor episoade din viata, iar aici intervine cel de-al doilea plan, amplasat in anii '40.

Alaturi de Sergiu Nicolaescu, la premiera au participat si Mihai Toderiuc - producator executiv; Adina Mutar - scenariu;
Mihai Orasanu - coloana sonora; Viorel Sergovici - imagine; Nita Chivulescu - montaj; Petr Falc - actor; Vladimir Gaitan - actor; Ion Dichiseanu - actor; Lucian Viziru- actor; Cristina Rus - actor; George Mihaita - actor; Tudor Mihaita - actor si Cristi Iacob - actor.

Comisarul Moldovan este prezent, in premiera, nu numai pe ecranele de cinema, ci si pe telefoanele mobile. Mediafax Mobile Services, divizia din cadrul Mediafax care furnizeaza continut multimedia pentru principalii operatori de telefonie mobila din Romania, a dezvoltat "Supravietuitorul" - primul joc bazat pe un film romanesc. Jucatorii pot castiga telefoane mobile si invitatii la Hollywood Multiplex daca participa la un concurs, pana la 3 iunie (www.supravietuitorul.ro/joc).

"Am facut filmul Supravietuitorul cu dragoste si acest lucru se simte si se vede. Daca dumneavoastra, spectatorii, veti vedea filmul, veti vorbi in asa maniera incat sa avem spectatori multi, inseamna ca mi-am implinit visul", a spus regizorul Sergiu Nicolaescu, la finalul spectacolului de gala. Intrebat daca se considera un supravietuitor, Sergiu Nicolaescu a precizat: "Da, in viata sunt un supravietuitor. Din acest moment, filmul a iesit si-si face datoria. Pe fetele din film le-am ales pe vazute; erau mult mai multe, dar le-am ales pe ele (Ileana Lazariuc, Simona Patruleasa, Cristina Rus). Eu niciodata nu ma insel cand aleg actorii. In mod sigur cu actorii din acest film voi mai colabora si la altele".

"A fost extraordinar sa joc in acest film. A fost o experienta unica, din care am invatat foarte multe! Am fost o echipa in acest film si ne-am inteles foarte bine. Mi-a placut foarte mult rolul pe care l-am interpretat", ne-a spus Ileana Lazariuc. Incantat de ultimul film al lui Nicolaescu s-a aratat si Ion Iliescu, acesta precizand ca "filmul face legatura intre doua generatii".
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif