View Single Post
Old 13 Apr 2008, 14:19   #345
rocky
Veteran

rocky

E putin ciudat de ce nu intelegi, als, de ce nu vrea lumea cea saraca sa se vada pe ecran, la modul exagerat sau hiperrealist. Crezi ca un om care a calcat pe cineva cu masina din greseala vrea sa vada filme cu acest subiect, exclusiv? Mi mi se pare absolut logic sa vrea altceva.

Dar problema nu cred ca e faptul ca unul sau altul sint sau nu de acord ca filmul 432 e intr-un fel sau intr-altul.

Ci faptul ca aceste filme nu intereseaza publicul larg de la noi, si din pacate, cu mici exceptii, care tin strict de publicitate, nici prin alte parti.

Fara exceptii, toti oamenii pe care i-am intrebat ce ar vrea sa vada daca dau atitia bani pe bilet (pretul e exorbitant pentru majoritatea), au zis la unison ca nu genul 432, mld si celelalte.

Cred ca ne intredptam incetisor sau vertiginos de-a dreptul catre situatia in care: fillmul romanesc in sensul agreat de tine va rula doar la festivaluri si apoi la tv, iar filmul asa cum il agreez eu, in sensul de spectacol, care poate sa includa uneori si varianta sa-i zicem "arta", se va muta exclusiv la tv si pe net. Incep sa cred ca batalia, cu ajutorul tuturor celor care au vindut salile ca sa se faca moluri, dar si al tuturor celorlalte lucruri ce tin de lumea de azi, e pe 99 la suta deja pierduta.

Cred ca ar fi bine sa incepem sa gindim strategii adaptate la aceasta stare de fapt: filmele se vor vedea in general doar la tv si la net, deci aceste medii trebuie sa fie cele care sa investeasca si apoi sa aiba dreptul de a le difuza cit doresc. Iar filmul de cinema in sens clasic va ramine in citeva sali si va ajunge ca baletul si opera, un gen de opera care inca subzista, adresata strict unui public cunoscator.
Si impacam si capra si varza.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif