Originally Posted by Alex Leo Serban:
1 mm, ar fi bine sa dai citatul in kre as fi sustinut k 'toti sintem saraci'! eu nu-mi amintesc s-o fi spus vreodata...
|
cu placere. iata:
d unde 'joie de vivre', dk lumea e sarak, amarita & plictisita?
|
daca asta nu e cliseu eu sunt papa de la roma!
p.s.: noroc ca retinusem 'joie de vivre', altfel nu-l mai gaseam in veci!
2 nu e adevarat k s fac filme (minimaliste) doar dspr 'clasa d jos': am inteles k 'boogie' al lu radu muntean (p kre, din pakte, nu l-am vazut) este dspr clasa d mijloc din ro actuala.
|
nici eu, sper sa am timp sa-l vad. dar intalnesc macar un singur stereotip in genul 'saraci si amariti' promit ca-l prind pe regizor la colt de strada, noaptea, si-l desfigurez cu levierul
3 f bine, asta am spus si eu: sa s fak si altfel d filme (mainstream, comerciale, d public - cum vrei sa l zici); dar nu tot aceiasi - puiu, mungiu, muntean -, k n-or fi ramas singurii regizori din ro!
uite - nae c. sau gabrea sint un posibil exemplu!
capisci?
|
of, of, of! nici nu-mi mai gasesc cuvintele! leo, faptul ca iti alegi subiectul din clasa de mijloc nu inseamna ca pici obligatoriu in comercial, si nici acel 'joie de vivre' nu inseamna. in persona cele doua personaje erau parca din clasa de mijloc. de fapt chestia asta nici nu conteaza. so what? e persona un film comercial? de fapt persona e un film in care story-ul conteaza foarte putin. povestea e doar un pretext anemic, insesizabil.
si in plus cui i se adreseaza asemenea filme? tu, alex leo serban, ai situatia financiara a unui domn lazarescu? nu cred. esti fericit? intrebare stupida. esti nefericit? tot o intrebare stupida. daca e sa depasesc partea vizibila din mdl (care, intre noi fie vorba, e cusuta cu ata atat de alba incat n-are nici o sansa sa treaca in plan secundar) si sa discut un alt palier, tot nu pot vedea martiriul propus de cristi puiu. vad un om cu interiorul gol, un fel de carcasa in chiloti si maieu. omul ala murise cu mult timp inainte. nu mi-l imaginez pe alex leo serban gras, beat si balambandu-se pe picioare. nu pari genul de om pe care boala sa-l umileasca. ai de ce sa te agati. lazarescu are shouri politice, mirabela dauer si muzica populara. cu siguranta ca scheletul tau interior e facut din alt tip de material.
asa ca pentru cine sunt aceste filme? oare dl. lazarescu in persoana ar putea sa guste si sa inteleaga 'moartea domnului lazarescu'? ma indoiesc! astea sunt filme pentru oameni educati (mai putin eu), harsiti in subtilitati, care stau pe scaun si frisoneaza cu nodul adevarului in gat.si hai sa recunoastem cinstit ca nu ne zvarcolim noptile de necazul dl-ui lazarescu!