View Single Post
Old 10 Apr 2008, 16:26   #110
Pashpix
Guru

Pashpix

Sergiu Nicolaescu: Nu cred cã mai fac un "Comisar Moldovan"

Sergiu Nicolaescu nu crede cã va mai face un nou film în care sã-l joace pe Comisarul Moldovan, însã ultima dorinþã legatã de cariera sa este sã aducã publicul la cinema, a declarat, joi, la proiecþia de la Cinema PRO a producþiei "Supravieþuitorul", ce intrã de vineri în cinematografele româneºti.
"Nu cred cã mai fac un "Comisar", m-am vãzut ºi acuma ºi cred cã e bine sã-l opresc. Pot sã fac alte subiecte cu Petr Falc ºi actori tineri", a spus regizorul Sergiu Nicolaescu, care a adãugat cã acesta este singurul film în care nu a fost nevoie de duble, "de asta i se spune dinozaurul".

Sergiu Nicolaescu a mai spus cã pentru acest film nu s-a inspirat decât din existenþa lui Zavaidoc, a Zarazei, a lui Cristian Vasile ºi din "vârsta sa".
Întrebat ce s-a întâmplat cu continuarea aventurilor Comisarului Moldovan, pe care o planifica în anii '80, regizorul a rãspuns cã acel scenariu al sãu a fost interzis. "Acela a fost un scenariu interzis, continuarea filmelor cu comisarul, ºi acuma a trebuit sã gãsim un alt scenariu, care sã se potriveascã vârstei", a explicat Sergiu Nicolaescu. Dupã cel de-al cincilea film care îl avea ca protagonist pe de-acum celebrul comisar, "Duelul" (lansat în 1981), Sergiu Nicolaescu a fost obligat de cenzura comunistã sã opreascã seria. Asta pânã în urmã cu câþiva ani, când i-a venit ideea unei continuãri, idee care s-a materializat la puþin timp dupã, în scenariul filmului "Supravieþuitorul", scris de regizor împreunã cu jurnalista Adina Mutar ºi produs de MediaPro Pictures.

"Realitatea este cã am dorinþa ca în acest timp, puþin care mi-a rãmas, sã aduc din nou spectatorii în sala de cinema. Aceasta e o salã de 700 de locuri, dacã spectatorii sunt la numãr cât suntem azi sau mai puþin, am dat greº", a mai spus Nicolaescu. Acesta a mai susþinut cã pentru acest lucru trebuie sã facã un efort ºi Ministerul Culturii ºi Cultelor, nu doar actorii ºi regizorii. "Trebuie un efort ca sã aducem din nou spectatori în cinema, nu numai de la actori ºi regizori, de la toatã lumea, de la toþi care suntem cineaºti ºi iubim cinema-ul. Domnul ministru care vinde sãlile ce ne rãspunde la treaba asta? Cã sãlile îl încomodeazã. Deci arta cinematograficã se duce de râpã. Ce sã facã generaþia tânãrã când nu mai sunt sãli?", a mai declarat Nicolaescu.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif