View Single Post
Old 09 Apr 2008, 21:49   #23
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Un articol interesant în ce sens ? Aici nu este vorba despre Concurs CNC, ci despre Concursul CNC 2008. Acum înþeleg cã nu ai citit ce am postat eu, adicã doream sã discutãm, dacã se poate, despre regulament, în principiu, dar ºi despre cum ºi ce se promoveazã la CNC. În acest sens, articolul poate deveni interesant, dacã avem suficienþi combatanþi care sã ºtie cât mai multe ºi sã ºi doreascã sã comenteze. Eu nu am înþeles dacã doreºti sã comentãm ce ai postat. Dar iatã, eu comentez:
Originally Posted by Pashpix:
Una dintre cele mai asteptate productii cinematografice romanesti ale perioadei urmatoare, "Aproape liniste", n-a mai intrat in filmari in martie, asa cum era planificat……………………………………………………………………………
……………….
Povestea rezistentei anticomuniste ………
…………

"Portretul luptatorului la tinerete"………………
…………….
"Elisabeta" ….o va avea pe Clara Voda in rolul Elisabetei Rizea ………
Aºteptatã de cine? De nimeni. Banii CNC, adicã ai noºtri, aruncaþi în buzunarele unora. Povestea rezistenþei comuniste devine povestea rezistenþei anticomuniste. Nu ne-am sãturat de astfel de filme? Auzi: portretul luptãtorului la tinereþe! Elisabeta Rizea ºi-a interpretat propriul rol la TVR ºi a fãcut-o extraordinar. Este o blasfemie sã pui acum pe altcineva s-o interpreteze. I se va distruge legenda.
Tot anul viitor, in iunie, Constantin Popescu trebuie sa intre in filmari si cu lungmetrajul "Principii de viata", care a castigat anul trecut finantare la concursul CNC.
Punem pariu cã nu vom gãsi mai mult de 5 spectatori la un film care se numeºte “Principii de viaþã” ºi cã nu va rula nici douã sãptãmâni? Mai discutãm!

Stere Gulea ar trebui sa intre si el in filmari in acest an cu ecranizarea romanului lui Dan Lungu, "Sunt o baba comunista".
Chiar nu ne mai lãsaþi în pace cu comunismul ãsta?
"Cea mai fericita fata din lume", proiect care a iesit anul trecut, in august, pe locul intai la concursul CNC destinat debuturilor (primind un milion de lei credit) se inspira dintr-o intamplare reala traita de Radu Jude cand realiza o reclama: o fata din provincie a castigat o masina la o campanie de racoritoare, dar parintii sunt de parere ca masina trebuie vanduta. Conflictul izbucneste in drumul spre Bucuresti, dar finalul promite sa multumeasca pe toata lumea…
ºi promisiunea ca filmul va fi difuzat de cea mai mare televiziune japoneza, NHK.
Ca sã vezi ce conflict mondial: maºina cîºtigatã trebuie vândutã! Dupã o întâmplare absolut realã, trãitã de însuºi Radu Jude. Radu Jude ãsta e un contemporan al nostru? Finalul nu cred cã va mulþumi decât pe cei care vor lua ceva bani de la CNC. Dacã va fi difuzat la NHK, de ce nu se face filmul pentru televiziune?

Dupa "Examen", Titus Muntean a asteptat patru ani……
……….
La Palilula, in Dolj
Un alt proiect Libra Film, care a castigat in 2006 la CNC, se pregateste si el de intrarea in productie. Pentru "Conversatie cu serafim", Silviu Purcarete ………………….
producatorul Tudor Giurgiu, un "Macondo oltenesc". ……..din anii ‘60", iar premiera va avea loc in toamna anului 2009.

Tudor Giurgiu nu e insa la fel de optimist in privinta filmului pe care el insusi ar trebui sa-l realizeze dupa scenariul lui Radu F. Alexandru. "sarada" a castigat finantare de la CNC in 2006, dar regizorul si scenaristul au pareri divergente despre cum ar trebui facut filmul
Aici nu prea ºtiu cum e. Anii 60 ? A cerut cineva aºa ceva? N-aº prea crede… ªtiu cã Tudor Giurgiu vrea sã ecranizaze “De ce iubim femeile”. Mai sunt ºi alte cãrþi la fel de necinematografice, nu ºtiu de ce a ales-o pe-a lui Cãrtãrãscu. Acesta nici mãcar nu s-a lãmurit de ce le iubim.
mirodoni is offline   sendpm.gif