Originally Posted by Alex Leo Serban:
nu, nu e vba d 'gindirea la gramada', ci d 'vietuirea la gramada' - o realitate a 'sistemului' d kre faci atita caz, dar p kre nu cre k l-ai cunoscut!
|
am cunoscut sistemul pe cat de bine il poate cunoaste un pusti. e clar ca nu m-am lovit de supravietuire; parintii mei au facut-o. eu doar am 'beneficiat' de protectia lor. pe de alta parte n-am uitat alimentarele goale, tristetea micului ecran cu purici, europa libera si mirosul lampii cu gaz. cat despre stanga - s-avem pardon - nu-s nostalgic. daca am nostalgii atunci ele nu sunt legate de comunism. mai mult: comunismul nici nu ma intereseaza prea tare, dupa cum cred ca nu mai intereseaza pe nimeni. a, da, un francez sau un neamt e fascinat de lumea cenusie, dupa cum e fascinat de bebelusii cu muste pe ochi din cine stie ce republica congoleza. mizeria fascineaza pe oricine. noul val e ca telejurnalul de la ora 5: avorturi, mizerie, laturi. probabil ca peste 50 de ani copilul meu (asta in cazul in care ma voi insura vreodata hahahaaa) va dori sa vada filme cu asemenea stupizenii mizerabile. si da, comunismul a fost o VOMA, o voma ordinara, imputita. unora le place sa stea in voma. mie nu. miroase urat. prefer sa-mi traiesc viata. tu esti genul de om care studiaza in amanunt o pisica turtita de masina: daca ii curge creierul, daca are viermi, daca pute. eu nu. eu unul prefer sa trec mai departe. am avut si eu curiozitati morbide si mi le-am satisfacut cu filme despre lagarele naziste. sunt doar curiozitati, in genul fratilor siamezi. comunismul a fost o anomalie. ii salut pe cei care au reusit sa-si traiasca viata asa cum au putut. hai sa fim seriosi: cui nu-i place sangele? in cazul meu sufar de intoxicatii. prima a fost nicotina. nu mai pot fuma decat o jumatate de tigara pe zi, altfel pic pe strada. a doua e comunismul. dupa cum vezi sunt impotriva lui, atat de impotriva incat astept sa iasa definitiv din scena. si nu-mi servi dictolnul acela rasuflat cu 'somnul ratiunii naste monstri'. cred ca fixatiile sunt cele care nasc monstri.