View Single Post
Old 06 Apr 2008, 21:00   #125
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by crissis:
n-am vazut twbb, dar diagnosticul pe care gorzo il pune lui no country... mi se pare exact. standard entertainment cu pretentii de fabula postmoderna.

un film care te pune pe ginduri blah blah... am auzit formula asta de n ori, o fraza banala si bineinteles vaga. fii mai precis, ce anume ti-a dat de gindit? s-ar zice ca mecla lui bardem inspira activitatea cerebrala, dar mie disputa asta expirata old vs new mi s-a parut plata ca encefalograma alienului chigurh. ok, valorile traditionale sunt in declin, raul este indestructibil, ce e nou aici?

sigur, oricine poate observa "licentele" si derogarile de la canonul hollywoodian. fratii coen sunt versati, stiu sa manipuleze abil trickurile si conventiile genului etc, dar intregul nu este egal cu suma partilor. no country... e limitat pentru ca face apel explicit la o filosofie mediocra.

1 pai dc 'pretentii'?? kiar este fabula postmoderna! iar 'standard entertainment'-u face parte din package - k sa ajunga la public morala fabulei...
2 pai a t pune p ginduri nu inseamna k e cine stie c 'filozofie' la mijloc! k principiu, o buna 'filozofie' (in cinema) e aia kre rezoneaza cel mai direct cu o stare d spirit la un mom dat - ceea c s intimpla cu 'ncfom'. c ai fi vrut, heidegger in moving images?? :lol: si nu e nevoie sa fie cva 'nou' (postmodernismu nu aduce nimic nou - 'noul' e vekiul revizitat.
3 cum spuneam, e vba dspr package (= standard entertainment'), k dk n-ar fi el fabula n-ar ajunge la public. filozofia e 'mediocra' precum the times we live in & oamenii kre l traiesc. dar sa nu uitam k e vba dspr ecranizarea - f fidela, s pare - a unui roman d cormac mccarthy, deci 'ideile' (alea kre sint) nu sint ale coenilor, ci ale lu cc! cine vrea filozofie 'hardcore' s poate duce la godard - dar ma-ndoiesc k multi ajung acolo
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif