View Single Post
Old 04 Apr 2008, 10:37   #1
illotempore2002
Guru

illotempore2002

There will be blood mi-a placut enorm. Nu are fisuri in scenariu, este perfect robust din punctul de vedere al povestii, al personajului....nu prea agreez eu personajele negative (am senzatia ca imi fac mie rau, ma indispun total) si filmele centrate pe ele, dar asta chiar mi-a placut. Mi se pare revigorant ca desi filmul e hollywood made, cu buget serios si intrevezi o armata de oameni in spatele lui, cu toate astea nu are nimic din stralucirea aceea artificiala a filmului perfect comercial, americanesc, legat cu funditza roz, nu e obositor prin clisee vizuale, nu e standard.....din contra, isi pastreaza particularitatea, respira, e individual.....culorile sunt fabuloase, peisajele desertice isi spun cu usurinta povestea, misterul de dedesubt, compozitia muzicala (marca Radiohead) mi se pare inovatoare prin faptul ca incearca diverse combinatii pe drumuri nebatatorite (imbina muzica incidentala cu cea de fond)...
Ca sa nu mai zic ca dialogurile sunt fabuloase, mai ales cele din final....
Unele scene mi-au cazut cam greu la stomac....scenele in care se adauga tot mai multa cantitate de dezumanizare la brutalitatea personajului principal....scenele in care il vedeam tot mai insingurat (doar a inceput singur totul, nu? pentru a sfarsi tot singur....Daniel nu-si suporta aceasta singuratate, el ar vrea tot timpul pe cineva langa el, prima data a fost fiul lui, a doua oara fratele impostor....un fiu vitreg si un frate impostor...)
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif