View Single Post
Old 04 Apr 2008, 08:51   #92
Pashpix
Guru

Pashpix

"Puþin cam sus. Am îmbãtrânit! ", o nouã replicã marca Sergiu Nicolaescu

Comisarul Moldovan, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale cinematografiei româneºti, va avea o nouã replicã memorabilã, "Puþin cam sus. Am îmbãtrânit", în filmul "Supravieþuitorul", care va fi lansat în cinematografe, pe 11 aprilie. Comisarul, interpretat de Sergiu Nicolaescu, a avut mai multe replici care au devenit celebre, precum: "Un fleac, m-au ciuruit!".

Regizorul Sergiu Nicolaescu susþine cã nu a anticipat niciodatã succesul unor anumite replici din filme. "Niciodatã când am fãcut filmele respective nu m-am gândit cã o anumitã replicã va deveni celebrã. Spectatorii hotãrãsc, pentru cã existã ºi filme fãrã replici celebre. Într-adevãr, filmele mele poliþiste au câteva vorbe care au intrat în istorie", spune regizorul.

De aceastã datã, Comisarul ajuns la vârsta senectuþii se trezeºte forþat de împrejurãri sã retrãiascã momente pe care le credea uitate: serile petrecute în grãdina de varã împreunã cu prietenul sãu, Cristian Vasile, ºi iubita acestuia, Zarada, sau raziile fãcute în barurile în care Goldberg câºtigã bani frumoºi din jocuri de noroc ilegale. Deºi ar fi preferat sã le uite pentru totdeauna, amintirile legate de anii de închisoare în care a fost forþat sã joace ruleta ruseascã spre amuzamentul gardienilor sau noaptea în care iubita lui Cristian a fost omorâtã îi sunt mai vii ca niciodatã în memorie. ªi cum nimic nu este întâmplãtor, se pare cã nici întâlnirea cu vechiul sãu prieten Cristian Vasile, dupã atâþia ani, nu este accidentalã.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif