Draga Jeleu,
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar generatia actuala de adolescenti (ca daca zic tineri ating si un grup care se evidentiaza oarecum) a ajuns in asemenea hal ca pe multi nu-i mai poti considera oameni. Pana si animalele sunt mai umane decat ei, dar dansii sunt "moderni".
Ca un detaliu nu fac parte din "Generatia" "Liceenilor" (la "revolutie" aveam 8 anisori), dar daca treci peste cateva lucruri care arunca acest film in penibil, descoperi si alte cateva lucruri. Personal cel mai mult m-a incantat continuarea acestuia "Extemporal la dirigentie", care nu numai ca ar trebuii studiat de elevi, si sa vada aspectele de "asa da - asa nu", dar si profesorii ar trebuii sa vada alte aspecte pentru dansii.
Si inca un detaliu EXTREM de important, nu iti fa o parere dupa ce povestesc altii despre un anumit aspect, ci incearca sa il analizezi tu, sunt satul de cei care critica, si apoi glorifica un aspect, sau invers.
Edit: Mi-am adus aminte de un detaliu (un schimb de replici dintr-o piesa de teatru) "Esti sentimental?" " Eu, sentimental? în secolul al douãzecilea? Pha!"
Sa ma contrazica cineva dar mie mi se pare ca asta e reactia tuturor celor care sunt romantici, si se simt niste inadaptati, ca romantismul nu mai e la "moda".
Cei din ziua de azi sunt exact conform unei alte replici din aceeasi piesa de teatru: "Dar desigur, domnule! Femeile nu ºtiu cum sã cadã mai repede — ºi dumneata nu ºtii cum sã le iei mai încet!" paradoxal, sau nu replica se adreseaza exact personajului revoltat de mai devreme.
Si ca sa pun cireasa pe tort: piesa de teatru se numeste "Comedia zorilor", a fost scrisa de "Mircea Stefanescu" in anul..........
1923
Uite ca se fac imediat 100 de ani si "juniorii" tot fug de romantismul lor.