florin caruntu l-a facut pe tatal tau betiv? i-a spus cumva ca e un betiv care isi bate nevasta? mesteca cumva guma? hai sa fim seriosi: florin (ha! tot florin!) zamfirescu e ireal. hai sa vedem cati au avut experienta unui asemenea corcopitec in halat alb. eu unul nu, tatal tau nu. da, poate ca am fost repeziti cu totii de medici, poate ca ne-am simtit prost intinsi pe masa de consultatie, dar caricaturile din filmul lui cristi puiu nu sunt reale.
eu nu cunosc medici, nu am medici in familie si nici printre prietenii cei mai buni, dar cunosc cativa medici, ca toata lumea. n-am avut tangente prea mari cu ei, e ok, dar dupa tot ce-mi spui cred ca tre' sa ma internez. si trebuie sa iau cu mine o gramada de persoane. daca dau un search pe google gasesc o tona de articole care imi spun ca 'mdl' este povestea unui personaj consumat de un sistem medical inuman. nu-mi pare ca lazarescu se lupta cu moartea. promit ca o sa revad filmul, dar cu toate justficiarile (ca era un accident care paralizase toate spitalele, ca au salarii mici, ca sunt agresati de pacienti, ca pacientii nu-i asculta, ca nu le merg aparatele, ca sunt prea multe fise de completat) mi-e greu sa ma desprind de ideea de sistem putred. poate ca pe un anumit palier apare metafora ambulantei ca un car mortuar, dar sistemul nu e colateral, nu e un personaj secundar, asa cum apare in dr. house, unde si sistemul ia palme. e foarte multa rautate in film, sunt reluate bancuri, tusele sunt ingrosate rau de tot. nu cred ca noul val are o problema ca indeamna publicul sa gandeasca, ci am impresia ca foloseste un fel de santaj emotional. chiar daca merg pe ideea ca noul val nu e un reportaj tv, totusi resimt acelasi ton iritant, plangaret, patetic, revansard cu care ne obisnuiesc jurnalele de stiri. cat despre alex nu dezv olt fara acordul lui. nici nu stiu daca ce apare pe ecrane e adevarat. asta apropo de cat de corecta e media. iar la crasma nu vin sa te enervez. cand ma imbat sunt bland :w00t:
|