View Single Post
Old 03 Apr 2008, 16:07   #42
Mister Movie
Junior

Mister Movie

"Si de aici al treilea nivel, cel care probabil este greu de perceput de catre spectatorul care nu este nascut si trait suficient in Romania. Este nivelul calitatii relatiilor umane. Lazarescu traieste existenta mizera a victimelor tranzitiei. Vecinii sunt limitati si preocupati doar de propriile probleme personale, familia ii este departe, iar sistemul de asistenta sociala si medicala este aproape complet distrus si paralizat de birocratie si nepasare. "

e un film despre sistem sau nu?

@ghidupu: ba filmul e lucrat chiar in alb si negru, culmea. medicii sunt rai. punct. dovada pitbull. vad ca si el are niste frustrari pe tema asta. nu stiu, sa spuna pitbull: medicii sunt buni sau rai?
-------------------------------------------------------------------

@marx:banuiesc ca nu, nu sunt de specialitate. asta clar, ca sa nu fiu acuzat ca tin partea medicilor. sunt doar plictisit de cliseul sistemului, care e prezent in toate filmele romanesti. problema e alta: imi pare rau ca nu pot vedea lucrurile in acest fel, dar parca ideea centrala nu e scurgerea vietii, ci umilinta, dezumanizarea intr-un sistem dezumanizat. lazarescu e o victima strivita de un sistem inuman, iar pentru asta cristi puiu a apasat pedala pana la podea. discutam cu cineva zilele astea, si-mi spunea ca pana si in dr. house gasesti bube ale sistemului, vezi afaceristul veros care da afara medici dupa bunul lui plac. si daca si ei isi pun in discutie sistemul, de ce nu l-am pune si noi? si ce am impotriva 'mdl'-ului, ca pana si medicii l-au placut? pentru ca noi alunecam pe panta bascaliei, ingrosam, suntem adeptii comediei negre, macabre, a poantelor desantate, ingrosam pana la greata. cristi puiu poate avea un punct de vedere foarte bun, dar felul in care o face, ingrosand si falsificand realitatea, colectionand toate bancurile cu medici (asa cum si comunistii punea prin filme tot felul de poante cu popi betivi) isi distruge total credibilitatea. filmul e savuros, dar e totusi o caricatura, o frustrare.
Mister Movie is offline   Reply With Quote sendpm.gif