View Single Post
Old 02 Apr 2008, 20:33   #10
m3lku
Junior

m3lku

Re: minimalismul noului val-alta abordare?:)

Originally Posted by sergiu puiu:
Cum altfel poti ramine cu cit mai multi bani in buzunar decit facind un film minimalist?
Adica personaje putine, locatii putine, filmat din mina, decoruri ieftine etc. Ca toate costurile sint umflate pe hirtie este alta poveste.

MOARTEA DOMNULUI LAZARESCU
MDL a fost regizat de Cristi Puiu si produs de Mandragora(Cristi Puiu). Aceleasi obiceiuri. Raminem cu bani la tescherea dar ne plingem ca au fost putini.

432 a fost regizat de CRISTI MUNGIU si produs de firma MOBRA FILMS (Cristi Mungiu). Banii au fost jonglati de catre firma MOBRA FILMS(Cristi Mungiu) aceasta fiind firma ce a cistigat finantarea la CNC.

eu cred ca ai o problema personala cu unii regizori ca vad ca nu scapi nici o ocazie sa te iei de anumite persoane.

Ambele filme au locatii multe si personaje multe. Decoruri ieftine? Incearca tu sa recreezi Bucurestiul de acum 20 de ani. Iti spun eu ca nu mai exista coltishor de bucuresti care sa arate ca atunci. Peste tot e plin de masini, reclame, chioscuri, aparate de aer conditionat la ferestre etc.

700.000 euro e un buget mic pentru un film de epoca de 2 ore, comparativ cu bugetul unui film strain. Iar 350.000 cat a avut MDL - un film de 2 ore jumate - e un buget de toata jena.

Asa cum ti-am mai raspuns intr-un al topic, la MDL Cristi Puiu nu si-a incasat salariul de regizor si scenarist (nu era si producator) in valoare de 17.000 de euro tocmai ca sa completeze bugetul si sa poata sa termine filmul.
La Marfa si banii, producatorul RO FILM a fugit cu jumatate din banii primiti de la CNC, iar ca sa termine filmul a fost nevoie de interventia lui Pintilie...

eu zic sa lasi orgoliile si disputele personale ca devine deja absurd ce spui: auzi culmea: puiu si mungiu si-au filmat filmele din mana ca sa isi traga mai multi bani pt ei.. Sunt convins ca la un buget de film hollywoodian am fi vazut MDL si 432 filmate numai cu dolia..
m3lku is offline   Reply With Quote sendpm.gif