Originally Posted by rocky:
Ei, uite nu stiam ca nu-i place Trier, dar a crescut si mai mult in ochii mei! Nici mie nu-mi place, il detest sincer, mi se pare un om destept si nesimtit. Foarte nasol genul. Dar asta e parerea mea, poti sa o ignori.
|
eh vezi, asta e probl si cu amicu gorzo: il antipatizeaza profund - & sincer - p von trier, nu's dc (da pot sa banuiesc: nu e 'umanist' blabla).
da vezi tu, antipatia /detestarea/ etc nu sint bune conducatoare d obiectivitate critik! dk esti critic, mai usor cu umorile. dzeu (sau dracu) stie k am si eu, destule, da-ncerc sa l tin in friu: imi dau seama k nu tot ce nu-mi place mie este prost! incerc sa nu sar calu - adik sa dau, sa zicem, lu 'kill bill' aceeasi cotatie k 'ticaloshilor' sau 'azucenei' cum a facut gorzo. sau sa afirm k fellini nu e interesant decit pina la 'la dolce vita' (!) :shock: ... ink mai sper k sint teribilisme d tinerete & k o sa renunte - cu timpu - la asemenea enormitati.
asta nu ma face sa-mi skimb parerea dspr el (nici in rau, nici in bine); 'conflictu' meu cu el este un fel d 'batalie canonik': lui ii place un anumit tip d cinema (clasic sau neoclasic), mie altu (mai modern); el da d pamint cu tarantinii & von trierii kre-l 'enerveaza', eu incerc sa privesc cit pot d obiectiv 'clinteastwoozii' kre ma plictisesc; el vd cinema-ul mai aproape d literatura, eu mai aproape d artele vizuale... a.s.o.
cit priveste 'cazu mungiu' - stai linistit, nu 'pune botu' asha usor la c zic unii sau altii

e un tip puternic, ekilibrat kre stie bine c vrea. dincolo d succes (kre trece), are probl mult mai complikte leg d forma filmelor sale viitoare - iar astea sint strict personale: sa-l lasam sa si l rezolve singur - e capabil!