View Single Post
Old 01 Apr 2008, 18:18   #242
rocky
Veteran

rocky

Ei, uite nu stiam ca nu-i place Trier, dar a crescut si mai mult in ochii mei! Nici mie nu-mi place, il detest sincer, mi se pare un om destept si nesimtit. Foarte nasol genul. Dar asta e parerea mea, poti sa o ignori.

Mi-am dat seama si eu ca din graba am putut lasa sa se inteleaga ca nu apreciez valoarea filmelor foarte recente. Ba le apreciez, pe urmatoarele: California dreamin', Hirtia va fi albastra, Moartea domnului Lazarescu, A fost sau n-a fost, 432. Pe al lui nae inca nu l-am vazut, dar il voi vedea.

Nu am zis ca ele nu sint misto si ca nu vor ramine in istoria cinema-ului cu note mari. Ba vor ramine. Eu m-am referit la faptul ca sint deocamdata putine, si ca avem nevoie de mai multe, de genuri diferite.

Cred ca pentru cristi mungiu (pentru care nu am nici un pic de invidie, daca la mine te-ai referit) este un moment important, cind trebuie sa se hotarasca incotro se duce. Nu il bulversati facindu-l sa rateze poate propriul drum. Sustineti-l, dar nu-l sufocati. Lasati omul sa stea sa cugete singur, sa nu se simta obligat fata de criticii care l-au laudat sa mearga pe acelasi drum, drum care poate nu ii este propriu. Eu cred ca 432 este un accident in cariera lui, unul foarte fericit, foarte benefic. Dar cred ca el doreste sa faca altceva. Asta e parerea mea, lasati-l sa decida singur ce si cum. Si, daca mai sint chestii care scirtiie, nu-i spuneti : lasa, ca tu esti artist, spuneti-i-le deschis, ca sa fie mai atent. Asa nu-l ajutati cu nimic.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif