Veteran
|
SPECTATOR 1 (cu lacrimi in ochi): Acest film e despre mine, nu mi-am inchipuit niciodata ca o sa-mi spuna cineva povestea.
SPECTATOR 2: Acest film e despre familia mea, il astept de 25 de ani, am tot dreptul sa fiu entuziasmat, mungiu e un zeu.
SPECTATOR 3: Nu se intimpla asa ceva in anii aia, e o inventie.
SPECTATOR 4: Tie ti-a placut? Ca mie nu mi-a placut deloc. Oamenii astia de azi chiar nu inteleg ce se face si ce nu? Si, in afara de asta, mi s-a parut foarte prost facut. Si finalul ala foarte aiurea. Bine ca nu m-am dus la mall atunci, mi-ar fi parut rau de bani.
SPECTATOR 5: Ce nu face omu’ pentru faima!
SPECTATOR 6: M-a ravasit.
SPECTATOR 7: Nu mi-a placut. Tie nu ti s-a parut ca hainele pareau de azi?
SPECTATOR 8: Filmul a luat cannes-ul politic. Sa-i multumeasca lu’ base de trei ori pe zi.
SPECTATOR 9: Un film bun, dar nu m-a dat pe spate. Mai mult mi-a placut ala cu scafandrul.
SPECTATOR 10: E bun, dar dupa ce il vezi simti nevoia sa vezi un film.
SPECTATOR 11: Zica cine ce-o vrea, eu cred ca mungiu era atit de disperat sa aiba si el succes ca puiu et co, incit, dupa ce a fost in juriul hbo si a citit scenariul cu avortul, intr-o zi, gindindu-se el cum sa sparga gura lumii, i-a venit in minte aceasta poveste. A scris-o, a facut-o film, a avut succes nesperat. Problem is ca nu stie ce sa faca de acum incolo? Primul lui film a fost a la caranfil, al doilea a la puiu, cum sa continue, mai ales ca sint toti cu ochii pe el ca pe butelie?
SPECTATOR 12: Filmul e bun, dar nu m-a spart. Incepe cam ca puiu si radulescu, dar mai prost. Are mungiu asta un talent rar, cel de a nu sti sa dea indicatii regizorale la actori si de a-si distruge propriile replici si a le face sa para proaste (vezi si occident, unde mari actori pareau prosti actori). Ca scenariu e bun, cu cele doua minusuri (de altfel, total inutile in poveste), cutitul si buletinul. Asa neglijenta mai rar. Personajul otiliei te duce cu el, creeaza tensiune. Unitate de loc si de timp, personajul atasant, dar se putea si mai si.
Pacat ca nu prea intelege deloc femeile si mai ales, nu le iubeste deloc. Nu am crezut ca voi vedea vreodata un asemenea subiect facut atit de exterior, doar pentru show.
Povestea insolita, dar greu de cumparat, facuta totusi fezabila de genialul Vlad Ivanov, cel mai bun din tot filmul, ti se face frica atunci cind schimba macazul.
Fetele bune, dar puteau fi si mai bune cu alte indicatii regizorale.
Scena mesei, mult prea exagerat de laudata, stau toti calare de zici ca sint in debara. E ok, dar sa nu exageram.
Nici un gram de atasare fata de personaje, nu m-a miscat nimic, totul e tehnicist. Unde esti tu, cristi puiu, sa faci dintr-o scena de 2 minute cea mai emotionant de fina scena de dragoste din filmul romanesc ? (cea cu medicii interpretati de titieni si voda)
Astept insa urmatorul film.
SPECTATOR 13: (Filmul a fost la Cannes, e celebru, trebuie sa-mi placa, nu are cum sa nu-mi placa) Mi-a placut muuuuuult muuuuuult de tot! Doamne, era sa-mi dea lacrimile. M-a secat la ficati. etc.
SPECTATOR 14: Un film celebru in toata lumea avem si noi si voi dati in el aiurea. Unde va e patriotismul? Huo.
SPECTATOR 15: Oare mungiu o sa investeasca si in productii ale tinerilor, ca sa-si impartaseasca succesul cu ei? Sau o sa dea banii pe masini sau investitii imobiliare?
|