cu totu d acord, bagheera, k excesele sint nasoale - oriunde, nu doar in arta
dar da-mi voie sa mi s para k e prea dvrm ac 'lehamite' d 'moda minimalista'! in fond, cit are - 4,5 ani?? si cit a durat - & dureaza ' moda' ailalta, a filmelor mainstream? dc tre sa-mi plak neaparat
alea - doar pt k plac publicului 'mainstream' numeros (si KRE 'numeros'?? :lol: ) niciodata n-am 'mingiiat publicu in sensu blanii' - cum zicea si nae intr-un interviu: scara mea d valori este a
mea, nu a celor pt kre scriu; si nu fac niciun compromis cu gustu meu - bun, rau, e al meu!
eu vad lucrurile asha: in orice arta exista avangarda & 'mainstream'; consider k, in cinema, dk ar exista
numai mainstream, atunci n-ar avea sens sa vbim dspr 'a 7-a arta'... iar dk ar exista
doar experimente, n-ar exista industrie.
criticii, k experti cs afla (pt k au vazut mai mult decit media & au gust & fler - cel putin, teoretic!

) sint cei kre saluta orice inovatie, orice tendinta nou-aparuta - stiind f bine k, fara acestea, cinema-ul NU POATE avansa: am fi condamnati sa vdm, la nesfirsit, aceleasi povesti facute dupa aceleasi retete... si, nu stiu altii cum sint, dar eu - tocmai pt k am vazut destule d astea - nu ma mai pot emotiona la ele: uneori, nici nu pot sta pina la sf - stiu cu vreo 1-2 bobine inainte ce-o sa urmeze :sleep:
nu e nevoie k publicu sa tina pasu cu ac tendinte - ele oricum sint d avangarda; unii tin (din snobism), altii deloc; dar mi s pare o prostie fara margini sa critici aceste tendinte doar pt k nu l intelegi: probl e, d cele mai multe ori, in 'the eye of the beholder' - kre nu s-a deparazitat suficient d formataju mainstream cu kre a fost obisnuit...
probl, in ro, e ;i aceea k exista un decalaj f mare intre gustu unei elite (a criticilor/cinefililor kre merg la festivaluri sau sint la curent) si 'gustu' (precar) al celor mai multi dintre cei f putini kre mai merg la cinema.
e f bine k nae nu face compromisuri, doar k tipu lui d cinema ('spectacol' etc)
vine in intimpinarea gustului majoritatii! el nu bruskeaza, nu violenteaza & nu alieneaza spectatoru cu o 'slice of life' brutally told; ii place - nae dixit - sa 'seduk' publicu...
in concluzie: e bine sa s fak filme
bune - dar eu, recunosc, dk as fi mai-mare p la cultura (pozitie p kre NU mi-o doresc, doamne fereste! :sick: ), as privilegia clar trendu minimalist. dc? un calcul simplu (& cinic): publicu nostru oricum nu conteaza, k nu s duce la film, iar 'minimalistii' makr aduc premii 8)