View Single Post
Old 18 Mar 2008, 00:27   #222
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

domnilor, am asistat la o cursa interesanta dar inutila pt ca nimic nou nu am aflat despre bebe. sper sa nu va fie cu banat....

ghidupu
Quote:
rancois Ozon: "regia am gasit-o prea voluntarista, mi s-a parut putin prea apasat. Filmul insa este destul de puternic, dar „prea da cu pumnul". Am vazut alte pelicule romanesti care m-au impresionat mai mult, „Moartea domnului Lazarescu", acela da film pe gustul meu, era mult mai fin..."

cand am iesit de la prima vizionare am avut acelasi sentiment. parea un film de puiu. mai viril dar nu la fel de subtil. cred ca personajele nu sunt la fel de clar pozitionate ca in MDL. puiu&radulescu au reusit sa deseneze pe un colt de pelicula vreo 11-12 personaje cu precizia lui ingres.

la mungiu caracterele sunt estompate probabil pt ca nu voia sa lase loc unor interpretari politice, "tezist-ideologice". filmul lui e despre solidaritate& nicidecum despre comunism, dar pozitionat fiind in romanica lui 87 parametrii perioadei sunt la valori standard. daca bebe e sau nu un "om nou"(si mai ales daca acest tip psihologic exista sau nu) e mai putin important. bebe pare a fi un subinginer, "baiatul venit la oras" ajuns la middle age si pofticios la carne frageda, grijuliu si badaran deopotriva(cu mica-sa si fetele). finalmente e doar o capcana care in alt loc si spatiu ar lua o cu totul alta forma. credibilitatea conteaza si bebe are si caracteristicile omului nou si cele ale sarlatanului universal si acestea desi difuze au greutate si conving.

@silverboy
hey! ma bucur sa te "aud".
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif