View Single Post
Old 17 Mar 2008, 16:08   #214
Coshava
Veteran

Coshava

Re: :)

Originally Posted by Alex Leo Serban:
intrebare retorik (d final): oare s mai indoieshte cinva k omu din comunism era altfel decit cel d dinainte??

Aham - si hai sa incerc sa fac o elaborare pentru o paralela care sa-mi sustina punctul de vedere.

Cel putin pe "segmentul domnului/tovarasului Bebe" nu prea mi se pare ca ar exista o diferenta de fond ( si din pacate Mungiu nu prea reuseste sa creeze nici o diferenta de forma prea evidenta ) intre un golanel profitor pe unde apuca de pe la ... 1900 sa zicem si unul de la 1980.

In schimb - o persoana ca si Gabita ar putea fi, eventual, considerata un exemplar diferit. :?
Pe la 1910 sa zicem ea ar fi fost eventual o slujnicuta sfioasa, dar nu lipsita de o doza de "perversitate a manipularii", lasata gravida de vreun "garcon de lume buna" care nu voia ulterior sa-si asume nici o responsabilitate si care ar fi apelat ( probabil oarecum identic ) la vreo fata din acelasi sat, venita si ea in Bucuresti, sa o "ajute" - pe cind la 1980 ea este o studenta care ... hmmm ... daca Mungiu ar fi mers pe drumul creeri unor tipologii specifice ( precum in MDL ) ar fi avut un loc interesant de elaborat personajul ...

Sau - mai pe scurt spus si in esenta rezumata poliloghia din replica asta : criticul Alex Leo Serban ( prezumabil acelasi cu uzerul Alex Leo Serban dupa manifestari :oops: ) a reusit, din motive tezist-ideologice as zice, sa o dea in bara exact la indicarea aspectelor "noi", "tipic comuniste" din film in vreme ce a indicat eronat un "om nou".

Parerea mea - fireste. :lol:
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif