View Single Post
Old 11 Mar 2008, 20:31   #91
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Pai eu ce ziceam. Nu e vorba de scenarii de filme, dar am crezut (si cred in continuare) ca tema se referea la un synopsis care sa implice deopotriva: "dragoste" si "cinema". Am vazut aici povesti de genu' cum s-au intalnit ei doi si acum urmeaza sa aiba un bebe, urmeaza sa aiba doi bebi, nunta, botez, etc. Casa de piatra! Ce pot spune? Pai daca m-apucam eu sa scriu cum s-au cunoscut parintii mei la teatru (si modificam cu "la film") ceea ce e, adevarat! :lol:

De introspectie nush ce sa zic, merge intr-o carte, daca e scrisa bine, apoi o carte poate fi la randul ei transformata intr-un scenariu de film, respectiv un synopsis de roman poate converge cu si mai mare usurinta catre un synopsis de film. Cat despre monologuri, astea dau bine la Narator (ca functie a screenwritingului), e un stil pe care eu il apreciez f mult la filme (de asemenea, imi plac cel mai mult cartile la persoana I) desi "scriptura" spune c-ar fi de evitat pt ca devine totul redundant, insa as miza pe "bonusuri" dpdv al perceptiei spectatorului, exista sentimente subtile ce poate numai prin metoda asta merg transferate publicului astfel incat acesta sa le inteleaga exact asa cum a dorit scenaristul si sentimente care la randul lor pot fi cruciale in structura dramaturgica a filmului. E mai mercantil, adevarat, dar Reconstruction e considerat un film de arta. De American Beauty nu mai zic nimic, pe CineMagia ( o parte, dar consistenta) e privit subvaloric.

With pleasure, Ava! N-ar strica sa arunci un ochi in atelier la un topic crazy.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif