Salutare,
Am vazut si eu in fine filmul asta seara... si cum am ajuns acasa am buzna pe net sa vad ce parere are lumea; nu ca m-ar interesa, dar simteam nevoia de o lumina calauzitoare. Indirect am avut parte de un fascicul si cu riscul de a supara "cunoscatorii" ma simt nevoit sa-mi exprim opiniile despre acest film si nu numai:
1. Incep cu o paranteza prin a spune ca Oscarurile dpmdv sunt niste premii date de niste conuscatori ai fenomenului pentru cunoscatorii fenomenului, lasand implicatiile celelalte la o parte (e anul negrilor!

, etc.). Adica: premiul nobel pt. stiinta este dat de oameni de stiinta. Noi nu-i putem contrazice si daca ne dam cu parerea nefiind oameni de stiinta... nu suntem altceva decat Romani!

(barfa din spatele blocului s-a mutat in spatele monitorului...de, evoluam!)
2. Revenind la NCFOM... mie ca si novice in ale "cinemagiei" mi se pare un super thriller! Cunoscatorii ma pot contrazice intrand in profunzimea subiectului, dar eu ma intreb: filmele astea nu-s facute oare pt. public? Care saracu' 80% din el nu are cunostiinte despre unghiuri, cadre, nuante si alte cacaturi de genul asta la care se excita stapanii fenomenului regizoral! Dar hai sa zicem ca daca te duci la film in mod regulat si esti pasionat, incepi sa "prinzi" din tainele... si s avezi cu alti ochi filmele. Dar sa recunosc ca incep sa ma contrazic si sa nu ma supar decat pe mine ca nu am destule ore de educatie cinematografica si eu tot thriller il vad!
3. Acum luand filmul pe bucatele; incepe cu monologul acela al degradarii umane sa-i zicem (deci seriful ala e un pic filozof!) intram in actiunea efectiva (dar "asezata") a filmului in care sudorul-braconier caucazian de felul lui are valente si logica de indian apache in a lua urma si-si da seama ca mai e unu'! Pe care-l gaseste!
4. Politistul filozof, are un dialog interesant in incercarea lui de a o convinge pe Carla Jean in care o vaca care trebuia sacrificata iar executorul tembel a vrut sa o impuste dar glontul i-a ricosat si l-a lasat infirm de o mana... dar acum exista alte metode mult mai safe pt. oameni in ceea ce priveste omoratul vacilor si anume o tzevusca de 10 cm care-i este introdusa instantaneu in creier... dar noi totusi ne intrebam unde este glontul din capul batranului?
5. Sa nu ma inteleaga lumea gresit pt. ca Tommy Lee a jucat foarte tare dar in film e genul politistului care incearca sa ajute neimplicandu-se foarte tare, ajunge intotdeauna la sfarsit (de batman nu a mai aparut intre timp...) si care-i mai e si frica de nevasta ca-l ceheama acasa in timp ce el e la job!!!
6. Finalul... poate l-ar fi excitat pe Freud ca eu nu am inteles nimic din visul lui, dar am inteles urmatoarele: Omu' iesise la pensie pt. ca oricum era terminat. Adica? Haideti sa va pun ultimele replici ale filmului cu traducerea mea:
- Poate mã duc sã cãlãresc.
- Bine.
- Ce pãrere ai? (ce parere poti sa ai?)
- Nu pot sã-ti planific ziua. (se pare ca coloana vertebrala era le EA!)
- Mã refer dacã ai vrea sã mergi cu mine.
- Iisuse, nu, nu m-am pensionat. (Ramas fara memorie ca, cineva mai muncea in casa aia)
- Atunci poate te ajut pe aici. (se simtea inutil deja)
- Mai bine nu. (cata incredere!!!!!!!!!!)
7. In concluzie: este un thriller cu final moale, sau mai bine zis un thriller in adevaratul sens al cuvantului combinat cu drama existantiala a politistului depasit. In rest un film bun dar nu de ridicat la rang de stiinta.
Numai bine!