Thread: Oscar 2008
View Single Post
Old 26 Feb 2008, 21:52   #82
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Originally Posted by Alex Leo Serban:
i beg to differ: eu cre k, dimpotriva, rolurile 'biografice' sint mai dificil d jukt, pt k 'erou real' ala e mai cunoscut, si deci s pot face comparatii cu pers reala - deci s interpune un soi d 'filtru cultural', very biased adeseori... - p cita vreme un pers imaginar poate fi jukt oricum: cine sa t contrazik??

Cred ca provocarea e cu atat mai mare cand joci personaje reale cu cat nu e destul doar sa recreezi personajul ca atare (ca daca asta era tot, te duceai si-l imitai prin show-uri umoristice mai degraba), ci trebuie sa treci de imaginea lui publica si sa descoperi ce se ascunde in spate. Acolo e de fapt adevaratul selling point al unui personaj de genul asta: ce aduci nou fata de chestiile arhicunoscute despre el (si aici cred ca apare o noua capcana: echilibrul fin dintre chestiile realmente insightful despre personaj si anecdotica ieftina care sa satisfaca dorinta publicului de lurid exposes about the rich and famous). Point in case: Helen Mirren, anul trecut; nu recreaza doar imaginea reginei, ci iti ofera o privire in spatele fatadei, dar nu una senzationalista, ci una care chiar explica cum functioneaza personajul (and that was something, avand in vedere ca in general am o aversiune fata de familia regala britanica).
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif