Thread: Oscar 2008
View Single Post
Old 13 Feb 2008, 12:28   #42
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Cazeemeer:
Sunt de acord ca Daniel Day-Lewis joaca excelent in el, dar per total "There Will Be Blood" nu mi se pare o realizare atat de extraordinara

tin sa te contrazic
TWBB e un film naucitor... dpdv al realizarii are ritmul perfect al unei epopei personale - in genul A Man For All Seasons, Barry Lyndon sau Schindler's List, insa in fata tuturor mai are ceva... microbul subversiv - sondarea spre strafundurile raului. filmul m-a cutremurat pur si simplu.
rareori mi s-a intimplat sa am senzatia ca urmaresc un film Mare - la Babel am simtit asta dela un capat la altul, la Odiseea Spatiala 2001, Pulp Fiction.

eu as dori sa ia oscarul - sau macar regia - NCFOM, ar rasplati in sfirsit latura cea mai vie a cinematografiei americane contemporane - postmodernii (pe Lynch l-au sarit cu Blue Velvet, pe Tarantino cu Pulp FIction - doar scenariu), acum e un prilej foarte bun ca Hollywoodul sa isi asume dimensiunea cinematografica intelectuala, casa zic asa - sau de continut, cum ar zice Pitbull. si asta cu atit mai mult cu cit in partea cealalta avem Juno si Atonement!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif