Thread: "Eva"
View Single Post
Old 11 Feb 2008, 14:48   #2
Gloria
Super Moderator

Gloria

Postez aici un mesaj trimis ieri, pe adresa de mail, de catre regizorul Adrian Popovici.

Am incercat sa raspund la articolul mincinos postat la voi (articolul din Romania Libera scris de Ondine Ghergut).

Nu am putut pentru ca sunt intrebat daca sunt ziarist (?!). Ei bine nu sunt dar am dreptul sa ripostez.

Sper sa preluati si dreptul meu la replica care va aparea. Sper sa cititi Legea nr. 8/1996 pentru a vedea ca scenariul unui film , chiar daca este inspirat de o opera preexistenta, nu este un plagiat si nici un furt intelectual. Este tot o opera care produce drepturi de autor.
Problema intre mine si mostenitorii doar a drepurilor patrimoniale (adica cei care incaseaza banii) este suma. Ei se prevaleaza de niste articole ambigue din lege pentru a obtine bani mai multi decat cei care sunt acceptati de legea cinematografiei.

Scenariul nu este ecranizare a cartii ci doar este inspirat din carte, ceea ce este mare diferenta. In plus ar trebui sa verificati cum mostenitorii au inceput sa ma atace la foarte mult timp dupa ce am intrat in contact cu ei. De altfel detin e-mail-urile prin care mi se cer 170.000 euro .

A citit cineva scenariul sa vada "cat de vulgar este"?

Adrian Popovici