View Single Post
Old 01 Feb 2008, 09:40   #4
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
mie mi-a placut filmul si gasesc relativ nefondate o serie din reprosurile tale.

in primul rand, aerul de basm indus de plot si de imagine a fost arhisuficient pentru a justifica (cel putin in ochii mei) mai multe "probleme" constatate de tine:

-jocul lui johnny depp (care face un rol foarte bun, in film existand si auto-ironie prin scenele in care ms. lovett si-l imagineaza pentru totdeauna in starea in care e),
- barbieritul (la concurs doar e ceva deosebit in sensul k necesita doar 3 miscari)
- ucisul (oarecum minimalizat a la B-movie cu urmele alea total neverosimile de slash si mult prea mult sange care, evident, arata super fals)
- trecerea prin mijlocul parterului e mic copil pe langa faptul ca daca stai sa te gandesti in scenele in care se vede podeaua beciului din mansarda, aceasta podea este dubios de aproape! sunt sigur ca daca vei masura (chiar si aproximativ) distanta asta, ea va fi mult mai mica decat inaltimea celor 2 nivele pe care se presupune ca le traverseaza (beci, parter). the bastards!
- carnea care nu se strica. poate faceau placintele imediat si introduceau conservanti si E-uri in ele!

deci pe astea nu le consider ratate. efectul per ansamblu este reusit.

nu stiu ce s-a pierdut si ce s-a modificat din muzica pt k n-am ascultat varianta originala. oricum, ceea ce a ramas e departe de a fi o moleseala si o "penibilitate". mie mi-au ramas in cap mai multe parti: "beautiful women"..."my friend".... si m-au amuzat mult partile in care strofe diferite cu intentii diferite se intalneau intr-un refren comun. totusi suntem amandoi de acord k nu vor scoate niciun single de aici!

cat despre ucisul en gros el este perfect justificat (in logica intrinseca a filmului) in cantecelul in care sweeney todd canta despre cum toti merita sa moara si impreuna cu ms. lovett fac o selectie imaginara uitandu-se pe geam. o observatie care mie mi s-a parut interesanta: paralela dintre todd si judecator, amandoi declarand la un moment dat ca toti merita sa moara inclusiv ei insisi si, evident, amandoi condamnand oameni nevinovati la moarte.

sfarsitul filmului, desi precipitat, e previzibile doar cu 1-2 minute inainte (poate nici atat).daca nu stiai storyline-ul sa nu-mi spui tu ca la jumatatea filmului tu te-ai prins pe cine omoara todd la sfarsit si cum se termina filmul. aaa, si cadrul de final mi s-a parut bun prin paradoxurile implicate!

to sum it up, unde tu vezi poveste trasa de par, eu vad o poveste care functioneaza foarte bine in cadrul ei. unde tu vezi (hmmm... auzi!) muzica molesita si penibila eu vad (hmmm... aud! again) muzica perfect integrata in atmosfera filmului si care ofera "comic relief"-uri chiar daca macabre si chiar si cateva versuri de fredonat pentru acasa. practic unde tu vezi un rateu, eu vad un film bun.
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif