View Single Post
Old 28 Jan 2008, 09:45   #172
Mel
Senior

Mel

Send a message via Yahoo to Mel
N-ai vazut nici macar filmul 432 - cã dacã l'ai fi vazut* n'ai mai fi vorbit acum...neîntrebat.
Si nici n'ai mai fi tinut mortis sa'ti exprimi dezaprobarea pentru prolificitatea mea: ca nu stiu cine palaria me te obliga sa'ti bagi nasul toata ziua-buna ziua in topicul meu exclusiv**

PS 1 Respectiv daca matale vrei ca sa te cred ca n-ai stat "gramada" pe pagina asta, in tot cursul duminicii de ieri, pentru a urmari raspunsul meu la "slalomurile" tale sofistice - atunci nu'mi ramane decat sa te intreb daca nu cumva ti se pare ca vrei...cam mult?!
Si chiar de-ar fi adevarata...minciuna ca ai lipsit taman in intervalul respectiv de 4 ore, 3 minute si 2 secunde, tot te-am gabjit cu alta...smecherie: n'ai spus chiar matale, mai sus, ca toate observatiile mele - incepand cu cestile de furat, si terminand cu pireul si cu nunta - sunt niste mizilicuri de doi bani nu numai pentru tine, ci si pentru toti ceilalti forumisti?!
Ai?
Ia'mi te uita coalea:
"Nu am pomenit de nuntã pentru cã semnificaþia este prea evidentã. Deasemenea, nu am scos în evidenþã meritele scenografiei, tot pentru cã sunt... evidente. Nu numai pentru mine, ci pentru toþi forumiºtii, consider eu."

PS 2 In sfarsit, vad ca cel care nu intelege nimic, esti chiar matale - de vreme ce nu'ti dai seama ca n'ai cum sa atragi in mod constant 200 de vizitatori pe zi, deci sa bati recordul de audienta al tuturor topicelor de pe toate forumurile comunitare - facand ca matale, adica fâlfâindu'te pe'aici pentru cateva minute si citind pe sarite (cum mi-ai si marturisit chiar ieri cu seninatate) - pentru ca apoi tot tu sa sari in sus ca preopinentii nu se ridica la inaltimea concluziunilor ce le tragi matale cu o siguranta demna de o cauza mai buna.

Ca atare ma vad obligat sa'ti dau chiar acum reteta, adica "decalogul" - pe baza careia se poate ajunge sa faci niste observatii 432-iste cum n'a mai fost in stare sa faca nimeni de la Paris si pana la Rasnovul lui Legardere:

1. Mai intai te lasi de...meserie (basca de...familie), mai ales in conditiile in care de fapt, nicio meserie nu mai era posibila: ma refer la "epoca de aur".
Si te faci portar de noapte sau ceva in sensul asta.

2. Si citesti nene la greu operele de baza din cel putin - cum zice Calinescu - doua literaturi nationale (respectiv cea rusa si cea romana) - ca nu cumva s'ajungi ca orbetii nostri care nu sunt in stare sa vaza nici macar niste ditamai chilotii de dama de pe un ditamai calorifer, si nici macar doua borcane multifunctionale identice - cu cafea, si nici borcanul de iaurt cu...floricele, si nici acvariul cu pestisori asezat pe o musama ce urmeaza a servi la un mic...omor, si nici NIMIC!

3. Pe urma razi toate filmele mari, incepand cu Blow-up si terminand cu Andrei Rubliov - ducandu'te la cinemateca - singur, cu...reportofonul, in sala goala (si tragand de femeile alea de la sala Paul Calinescu, sa'ti deie drumul la film!) Atentie: conteaza totusi enorm daca nu te uiti singur, ci cu un prieten(a)!

4. Pe urma, razi toate muzeele bucurestene si din provincie, ca sa ai cat de cat habar cu ce se mananca o imagine elaborata artistic.

5. Pe urma razi toate operele (in frunte cu Faust, Boris Godunov, Carmen, Freischutz, Tannhauser, Traviata, basca tot Mozart, Rosini etc) si toate baletele (Lacul, Spargatorul, si Frumoasa - lui Ceaikovski, basca Coppelia si Giselle) de pe scena Operei Romane, seara de seara timp de...3-10 ani! Basca toate concertele Filarmonicii! Ca si ale orchestrei Radio-Televiziunii! Basca sala de auditii a bibliotecii Ion Bratianu - de la P-ta Amzei!
Iar de teatru nu mai zic...Ca daca n'are teatru Capitala noastra, nu mai are nimeni!

6. De preferat ca in tot acest timp sa ai la dispozitie cel putin un...calugar care sa iti deie clase nu doar tie ci unei...lumi intregi - atat la literatura cat si la arta si filozofie in general.

7. Pe urma, daca poti, chiar daca ai sarit de 40 de ani, mai tragi o...facultate! Nu conteaza care! Ca sa nu intri in inevitabila tampire si sclerozare a mintii - ce se observa la toti rinocerii cu scaun la cap si cu famelie.

8. Toate astea n'ai cum sa le faci - sau le faci oricum degeaba - daca nu ai un servici care sa nu fie...servici! Adica ceva in genul portariei de noapte, curieratului, serviciu la domiciliu etc. La limita, cel mai convenabil e sa fii total liber de orice asemenea servitute (cum a fost subsemnatul din 1990 si pana in...2002 traind din chiria unui apartament central - avantaj fara de care nu puteam sa ma ocup exclusiv de muzica in toti acesti ani, basca sa fiu in stare sa'mi aranjez si orchestrez totul singur - vezi dada.net/melos)!

9. In sfarsit, cand te uiti la un film despre care ti se pare ca ai de spus ceva, te uiti de cel putin...3 ori, ca sa nu zic...30 - de cate ori m'am uitat eu la 432!
Iar cand nu te uiti, nu dormi pe tine ca o vaca, ci te gandesti cu pasionalitate (faci tensiune, te apuci iar de fumat, nu mai dormi noptile, citesti toate-toate comentariile, bantui toate forumurile in chestiune), zi si noapte, si pe strada, si in autobuz, si peste tot, la tot ce ai vazut in acel film...

10. Daca iubire nu e, atunci nimic nu e

Ei bine, sa nu se creada ca ramai cu mare lucru dupa toate astea (adica dupa ce'ai citit de zeci de ori toate cele 12 volume ale Operelor lui Cehov, la fel si Turgheniev, Gorki, Gogol, Tolstoi, Caragiale, Ibraileanu, Cezar si Camil Petrescu, etc), filozofie, psihologie, istorie, religie, nemaivorbind de Cartea Cartilor, etc etc. - deci sa nu se creada ca ramai cu mare lucru - in afara de o doza de...bunsimt si, ca atare, de..."singuratatea alergatorului de cursa lunga".
Cand apar, mai intai apar mentalitatile, si dup'aceea institutiile.
Cand dispar, e taman pe dos.
Melus Negrescu
Mel is offline   sendpm.gif