Consider ca in prezent Mungiu este indreptatit sa ocupe primul loc, datorita lui "4, 3, 2", care a depasit cu mult "Occidentul". Puiu merita locul secund, mai ales ca succesul inregistrat de "Marfa si banii" si mai ales "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" a fost dublat de "Moartea domnului Lazarescu". L-am plasat pe Nae Caranfil pe ultima pozitie a podiumului datorita lui "Asfalt Tango", "Dolce far niente" si excelentul "Filantropica". Marturisesc ca n-am vazut inca "Restul e tacere".
Pintilie si Nicolaescu au ramas si ei foarte activi dupa '89, chiar daca n-au mai inregistrat succesele unor filme ca "Duminica la ora 6" sau "Reconstituirea", respectiv "Dacii", "Mihai Viteazul" sau "Osanda". In schimb, pe Corneliu Porumboiu trebuie sa-l vedem confirmand in continuare...
Daca ar fi fost sa continui topul, i-as fi plasat in urma lor pe Radu Muntean si Catalin Mitulescu.
M-am gandit si la un top al dezamagirilor, alcatuit din veteranii:
1. Geo Saizescu --- (Pacala se intoarce) NOTA 3
2. Mircea Muresan --- (Miss Litoral, A doua cadere a Constantinopolului, Sexy Harem Ada Kaleh, Azucena - Ingerul de abanos) NOTA 4
3. Ioan Carmazan --- (Raport despre starea natiunii, Margo) NOTA 4
|