Lasa mistahule - ca tot nu'ti merge: stii bine ca am pus accentul, pe tichia de margaritar - adica pe vaza (care sunt convins c'au "remarcat" - cum zici - cu totii ca'i de fapt un...borcan de iaurt!) cu imortele (de fapt - mîþisori, dat fiind ca stau in apa) din mijlocul acestui...clasic WC studentesc autohton. Si eram sigur ca dupa ce mi'ai facut cu nunta, o sa sari in sus si cu...chilotii (ca sutiene nu prea...purtau studentele noastre ofiterese) - despre care chiloti alminteri tot n'a fost nimeni* in stare sa scoata vreo vorba!
Si nu ma mai vraji tu pe mine cu vrajeli d'astea de gradinita, adica cu "scenografii elementare de anul intai" - despre ce?! Despre cutii de nes umplute cu...lapte praf si borcane tot de ness - cu 20 de lei, pline cu cafea clasica ori nechezol**, sau sticle de lapte burdusite cu...monezi (basca...legiunile de svabi***, de care ati cam uitat cu totii - d-le...@Mungiu!) - fiindca toate astea, d-le @Mirodoni (pe care de fapt trebuie sa le iei de la cap in cazul fiecarui nou film) nu le'nveti daca esti prost nici pana'n anul 7, si nici pana la...pensie!
Si inc'o data accentuez pe prafurile matale in ochi - cu "chilotii si borcanele ca facand parte din abecedarul cinematografic invaþat de bobocii din ºcoala de film": daca toate astea nu erau treaba ziaristilor si comentatorilor straini, apoi erau in mod obligatoriu treaba comentatorilor romani in particular, si a forumistilor cinemagisti in special!
Iar cu toate celelalte cum ramane mistahule, adica: cu crucea rosie (de care habar n'aveati niciunul), cu pantofii de vara ai lui Bebe (idem), cu buletinul spalat (idem), cu obisnuita lipsa a gazului ca si-a cheii de la sala de examene, ca si-a ceasului, phoen-ului si musamalei...de imprumut, cu pestisorii, pisicii si maidanezii nelipsiti din nicio scena de exterior, maidanezi care aveau dreptul la viata (precum...sobolanii din templele budistilor!) - fata de pruncii care trebuia musai sa fie azvarliti de la etajul 10!...
Astea cand si unde le mai invata bobocii matale?
Sa'ti spun tot eu: cu alde laurentiu si'al de bostanca - NICIODATA!
Ca daca tu crezi ca cinematografia asta e...facultate, atunci inseamna ca esti un baiat foaaaaaaarte optimist. Si manfisist. Basca dadaist.
Ca doar nu in facultatea asta de doi bani**** a invatat Mungiu sa faca cine-verite-ul lui de exceptie: filmul era facut...inainte de'a intra - singura problema fiind, se stie, tocmai...intratul*****!
** Si ia pofteste de la Bebe o noua intrebare banala nuntista-mel-ista: de unde stiu eu ca in cele 2 borcane de ness, nu este ness - ci: cafea naturala intr-unul, respectiv...nechezol - in celalalt?! Ei?! Aveti timp de raspuns: 4 ore, 3 minute si doua secunde! Acum e 15.30.
*** Ca daca mi se arata un singur camin studentesc fara obisnuitele cohorte de gandaci de bucatarie, atunci eu ma fac...paznic. De noapte. La acel camin.
**** Familia, nene, familia!!!
***** In acest adevarat bastion al nulitatii absolute!
__________________________________________________ _____
In sfarsit, abia acum urmeaza intrebarea intrebarilor: eu nu pot pentru ca sa'nteleg cum palaria mea ti'o fi trecut prin cap ca sa te bagi (si matale) in "gura lupului" (cf. Cazeemeer) - basca cu'asemenea prafuri si gogosi de doi bani!
Si ca atare ma gandesc ca de fapt miza si scopul ascuns, sunt cu totul altele - si anume pregatirea terenului pentru ca tocmai unul din voi, sa scoateti o...carticica!
Care alminteri vaz ca'i cea mai mare obsesie pentru toti - carticica care urmeaza a fi impanata pe ici pe colo, in partile esentiale, taman cu grosul observatiunilor si aprecierilor mel-e abracadabrante si mai ales...descalificante (pentru toata mistahimea-cotoista-dansatoare-bascalista)!
Treaba la care - dac'o fi p'asa - eu nu pot decat pentru ca sa va urez bon chance!
Da' aveti grija: sa nu fie "Prea tarziu" :?
Avand in vedere ca originalul e deja gata :w00t:
Pentru tipar.
Basca pentru un site specializat in de'al de'astea.
Pe care...iote ca nu vreau sa'l zic :sick:
|