Originally Posted by Mel:
Urmeaza mesajul al treilea (Trimis: 14 Ian 2008 10:21) in care m'apuc sa disec cu placere cele mai patrunzatoare observatii facute asupra filmului 432, de catre @Mirodoni, in frunte cu observatia ca cele doua personaje principale nu trebuie vazute atat ca niste victime ale comunismului cat...viceversa! Ceea ce a scandalizat mai mult decat orice intreaga userime!
|
De-aici mi se trage !
Dar p-asa ai vãzut-o ?
Originally Posted by Mirodoni:
(…) lui Cristian Mungiu nu i se reproºeazã cã… face avortul la hotel, de exemplu. Eu eram student la Iaºi ºi închiriam 5 cãminiºti o camerã la o bãbuþã la curte, într-o zonã mai retrasã. O foloseam fiecare dupã... posibilitãþi. Camera, nu bãbuþa! ªi, ca sã fiu sincer, când nu aveam... posibilitãþi, mai dãdeam cheia ºi altor colegi. Ca sã-i ajutãm, dar mai scoatem ºi o parte din bani.
|
Cu toate acestea, m-am simþit mândru ca român cu fiecare premiu pe care l-a luat filmul lui Mungiu. Dacã lua ºi Oscarul, aº fi fost de-a dreptul fericit. Strãinii l-au luat de bun, amãnunte care pe noi ne deranjeazã, pentru ei nu au nicio relevanþã.
Ce mã deranjeazã pe mine este fanatismul unora, pro sau contra.
Eu am comentat unele scãpãri ale scenariului sau regiei, deºi ele puteau fi ºi de montaj.
Nu am pomenit de nuntã pentru cã semnificaþia este prea evidentã. Deasemenea, nu am scos în evidenþã meritele scenografiei, tot pentru cã sunt... evidente. Nu numai pentru mine, ci pentru toþi forumiºtii, consider eu. De aceea ai devenit agasant în ochii lor, insistând asupra unor lucruri evidente.
În rest, s-auzim de bine !