Originally Posted by StefanDo:
...cred ca am sa sterg ultimele 15 posturi, pur si simplu n-au ce cauta aici...(Trimis: 23 Ian 2008 12:47)
|
Originally Posted by legardere:
...cred ca locul acestui acest asa zis "topic" este in categoria cafenea si argumentez ca nu se discuta aici nici despre cinematografia romaneasca in general si nici numai despre filmul 432 in particular...
|
Originally Posted by Pitbull:
In principiu, ai dreptate.
Totusi, vom mai tine topicul aici, un timp, pentru cä în prima parte a celui dintâi mesaj era vorba, la un moment dat, de ceva care avea vag o anumitä legäturä tangentialä cu "432" - care e un film românesc. E drept cä, dupä ce acest subiect a fost depäsit, nici o altä temä de discutie nu i-a luat locul, dar vom fi îngäduitori si räbdätori. Deocamdatä...
|
Ia sa vedem cat de adevarata este acuza ce mi-o aduc intr'un glas si o simtire cei trei forumisti...moderatori:

"prima parte a celui dintai mesaj" de care vorbeste Pitbull ca "ar atinge doar tangential subiectul" - adica filmul 432 - suna exact asa:
Originally Posted by Mel:
Nimeni nu spune - dar cred a toti se intreaba: cum e cu putinta ca un film atat de sec, de reportericesc, de...ne-film, sa fie o reusita atat de deplina!?
Tocmai de-aia!
|
Ei bine, daca domnul Pitbull a fost in stare sa caracterizeze atat de original comentariul meu, asta denota fara doar si poate cea mai certa influenta de sorginte...hegeliana: "nimic mai sarac decat...esenta"!

Cat priveste cea de'a doua parte a mesajului meu, e taman partea care-a provocat cel mai mare scandal si cea mai aprinsa disputa legata (strict!) de adevaratul continut al povestirii din 432: legatura dintre tema esentiala a filmului si scena finala a nuntii!
Sa mai continui, ca tot restul e la fel - sau sa o las...balta?

Urmeaza mesajul al doilea (Trimis: 14 Ian 2008 09:50 ) in care - alt...dezastru: previn pe toata lumea asupra greselii clasice de a explica o opera facandu-se apel la parerile...autorului despre ea.

Urmeaza mesajul al treilea (Trimis: 14 Ian 2008 10:21) in care m'apuc sa disec cu placere cele mai patrunzatoare observatii facute asupra filmului 432, de catre @Mirodoni, in frunte cu observatia ca cele doua personaje principale nu trebuie vazute atat ca niste victime ale comunismului cat...viceversa! Ceea ce a scandalizat mai mult decat orice intreaga userime!
Iar de aici si pana la acuza ca (tot eu!) as divaga in afara subiectului (432) n'a mai fost decat un...metru - alt metru decat al 100-lea metru neuptolemic!
Si'nca asta n'ar fi fost nimic, dar la finalul aceluiasi mesaj, ma incumet ca sa decretez - ceea ce nimeni (din toata...lumea) nu a mai indraznit - si'anume ca 432 are nici mai mult nici mai putin decat trei teme: 1) tema nesimtirii unora de a'si baga nasul permanent in dulapul si...viata aproapelui, 2) tema usurintei cu care ajungi de la sacrificarea unui sapun la sacrificarea...propriei libertati si integritati morale si fizice 3) tema nuntii: ori cu Bebe - cu plata "in cashe" pe loc - ori cu Adi, pe imprumut - ori cu nunta, si cu plata pe viata.
Sa mai continui? Sau s'o las balta - ca tot restul e la fel...