Originally Posted by Neuptolem:
...Acest Mel e un personaj destul de contradictoriu, contrastant cu restul forumului si pana la urma e ciudat prin faptul ca reuseste sa provoace nervi tuturor persoanelor cu care intra in vorba fara a crea elemente concludente, de mahalagiu, de psihopat, ce i-ar conduce bannarea...
Vreau sa spun ce-mi place si ce nu la omul asta. Pentru ca tocmai asta este paradoxul: e placut, si nu e, in acelasi timp....E nonconformist. Bravo! Are curaj! Iar bravo! In acelasi timp isi pastreaza capul (daca nu pe umeri, cel mult la vreo 100 metri de umeri) "pe" umeri, vasazica...
|
In sfarsit, s-a spart...gheata.
Ma pun sa citesc cu atentie randurile astea scrise de un om care are curajul pe care nu l-au avut ceilalti (exceptand pe Sutter Cane, care...tocmai de'aia o fi si fost banat?) - de a recunoaste lucruri mai greu de recunoscut.
Mda. Dupa o prima lectura imi pare ca nu e tot textul la inaltimea inceputului. Mai ales in afirmatiile generale - cu caracter poetic folkist-pitbullist, nesustinute de niciun exemplu.
Pana una alta cred ca am inteles bine doua lucruri:
- primul ca pe cat de multe adevaruri am spus (multumescu'ti doamne ca ma mai lauda si pe mine cineva!), pe-atat de multe prostii am facut: totusi trebuie si exemple. Ca sa nu ramanem unde am fost.
- al doilea, care trebuie luat si ca o concluzie cu valoare explicativa: ca se prea poate ca totul sa se traga din complexul de inferioritate al celui care nu are nicio realizare confirmata, adica eu - fata de cel care are, adica Mungiu.
Chiar dac'ar fi adevarat, e vorba totusi de un punct de vedere irelevant - importanta ramanand tot prima parte, si anume daca analizele mele au atins sau nu - adevarul!
Am terminat de citit si marturisesc ca ceea ce simt e ca mi-ar fi atat de usor sa vin cu contra-argumente bazate pe exemple concrete, mai ales la toate'acele incheieri negative din final, incat insusi acest fapt ma face sa'mi piara cheful de cearta! Apropo, Neuptolem: afirmatia aia macar , cu scrisul de'a'mboulea, de nesfarsite mesaje fara rost - s'ar putea concretiza barem cu un singur exemplu?! Dat fiind ca eu unul banui ca adevarul e tocmai pe dos: adica (ca) tocmai infernalul tavalug de informatii inedite e ceea ce descumpaneste mai mult ca orice...Si'o spun din experienta cea mai personala cu calugarul meu - care la fiecare vizita (cand in fundul sufletului meu - dupa fiecare ampla discutie, ma credeam atoate stiutor, ca tot imbecilul) ma dadea cu...cracii'n sus pentru o noua si lunga perioada de timp...Apropo, n'a fost om pe care sa il iubesc si totodata sa il...urasc mai dihai - decat acest calugar! Vezi si ce spune Hegel despre celebrul tiran din Siracuza in raport cu Platon, si anume ca "acestui individ ii venea tot atat de greu sa se lipseasca de inflexibilul Platon - pe cat de greu il suporta!"
Nu cumva e vorba aici despre binecunoscutul paradox al contrarietatii oricarui om in fata adevarului? Iubim cu totii - in egala masura - atat adevarul (mai ales cand ne ajuta la...belirea de viu a dusmanului) cat si minciuna (mai ales cand ne scapa de belea - si ne mascam cu ea).
Originally Posted by Neuptolem:
scrie mesaje la care nu ai decat o solutie: ori sa-l lasi cu ale lui, ori sa-l bannezi
|
Sper ca nu te'ai gandit la analizele mele concrete care lasa cel mai putin (ca sa nu zic deloc) loc de...intors adica de replica - ca pomelnicul de la pag. 4 - scris cu rosu.
Atunci la...care?