Originally Posted by Mel:
PS Legatura dintre pireu si nunta din scena finala este cu totul alta, si e legata de - ceea ce nu a sesizat absolut nimeni - adica de insasi tema quintesentiala a filmului: si anume ca relatia oricarei femei (ca atare) cu oricare barbat (ca atare) nu poate fi decat in urmatoarele formule clasice:
:love: - sau de tipul Bebe (cu plata pe loc)
:love: - sau de tipul Adi (care'i aceeasi...marie cu alta palarie - basca cu plata la...pastele studentilor)
:love: - sau - in cazul cel mai fericit - de tipul pireu pe baza de nunta ( "Stai linistit ca n'am de gand sa'ti fac tie toata viata pireu!"...)
 Vreo nelamurire?
:love: :love: :love: "Siiii m'am indra-gos-tit de tiii-ne! De tiii-ne, de tiii-ne, de tiii-ne!" :love: :love: :love:
|
Uau :shock: :o !!!Cum de nu mi-am dat seama de asta? Ce exemplu de rationament inductiv(ma si mir cum de te-au dat afara porcii aia de la filosofie)!! Nici nu pot sa cred ca am fost atat de orb incat am ratat "tema quintesentiala" a filmului. Mungiu asta s-a preocupat de fapt de paradigma relatiei dintre barbat si femeie (dar nu ai sesizat tu cum a reusit el sa refaca cuplul biblic primordial si nici ca o sa VA SPUN; sunteti cu totii niste pigmei si daca mi va inchinati si imi aduceti ofrande poate ca ma mai gandesc).
Nu mai stau sa-ti decupez mesajele dar sunt sigur ca pe undeva ai scris ca filmul e un perfect manifest antiavort (cu alte cuvinte, dar sensul era exact asta). E redundant sa mai comentez.
Aaaaaa...uitasem. Cand unii cauta sa faca prea multe valuri artificiale si sa schimbe cursul firesc al unei discutii, eu, ca surfer, nu mai pot fi linistit si trebuie sa tai valurile astea pana nu fac prea multe pagube. "Ne"-ul din mesajul anterior era usor parodic (ai o gramada de mesaje in care dai dovada de o atitudine de predicator-"sa va mai zic?", "acuma ca v-am...") si dincolo de asta nu cred ca e arogant din partea mea sa presupun (mai ales ca unii mi-au dat motive sa cred) ca exista mai multi forumisti care nu primesc bucurosi "invataturile" tale.
Mesajele postate de tine au un ton mult mai prezumtios decat e cazul. In aceste conditii, am simtit nevoia sa intervin. Cum tu nu prea poti fi coerent, e de asteptat sa recurgi si la metode cum ar fi o trimitere scrisa spre originile mele biologice. Nu-i nimic-gaseste mama o Otilie care sa o ajute si revin mai devreme decat te astepti. Dar e posibil sa nu mai vreau sa calaresc valuri pentru ca pot calari la nevoie si altceva(sau pe altcineva)