View Single Post
Old 18 Jan 2008, 20:00   #77
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Mel:
In privinta partii a doua - de fapt a'ntaia - nu sunt de acord: intrucat riscurile devenisera dintr-o data - in mod fortuit - mult prea mari, ca sa nu zic de'a dreptul incalculabile, avem de'a face zic eu - taman cu cel mai exemplar caz liicenist de "incremenire in proiect"!

Nu-i asa. Gabita mai mult ca sigur era in dileme mari daca abia cind ajunge sarcina in 19 saptamini se decide finalmente sa faca avort.

Ori filmul incepe in momentul in care cele doua discuta strict despre cum sa puna in aplicare decizia Gabitei - sa zicem ca asta acopera ( asa ... burtometric ) poate 20% din situatii dar despre un caz din acest "esantion" e vorba, asta e "conventia" prezentata clar si explicit inca din debutul filmului - pentru restul de 80% care au decis finalmente sa pastreze sarcina sau nu au avut o prietena asta de loiala probabil Mungiu va turna urmatorul film din "Amintiri din Epoca de Aur - Stigmatul femeii divortate/cu un copil din flori".

Quote:
"Te rog sa nu mai vorbim niciodata despre asta" - ce alt inteles pot avea daca nu cumva tocmai ca "Am facut cea mai mare tampenie posibila din viata!" ??

"Du-te dracu' - capriciul asta nu ti l-am mai facut !!" - cred ca e un alt posibil inteles ( in fond ea spune replica asta la intrebarea Gabitei daca i-a indeplinit si ultima cerere/fita - sa ingroape avortonul in loc sa se debaraseze la intimplare de el ) ... :?
Sau altfel spus relatia dintre ele e rupta practic - la fel ca si relatia Otiliei cu Adi dupa cearta de pe casa scarilor. :sick:
Coshava is offline   sendpm.gif