stiu ca e prea tarziu dar ma enerveaza ca filmul asta revine din cand in cand, si mai grav trece ca simpatic printre titlurile ultimilor ani.
ma distreaza ca s-a spus ca pare o continuare la marfa si banii. si chiar numai asa functioneaza. personajul lui bucur in furia e plat deci nu ai ce face ii atasezi ceea ce ti-a spus depre el puiu in marfa si banii.
iar restl personajelor sunt doar fete guralive.
aproape nimic nu stim despre condtia lor sau relatiile dintre ele. totul e stereotip, suprafata...niste pioni. asa ca multe lucruri intamplate acolo mi se par incredibile. fiecare scena arata ca un videoclip-cool in sine dar nu prea gasesc motivatii iar deciziile personajelor sunt bizare. sa fim seriosi! de ce nu ar pierde bucur cursa stiind ca bosul e cam dur? apoi de unde pana unde te iarta bulibasa daca ii gasesti gagica la varsu mai mic? gagica care nu e chiar vaca sa o duci cu lantu si sa o legi in grajdiul vecinului. si peste toate cum poti sa justifici actiuni violente asupra unui copil? tzigan, obraznic sau oricum ar fi si oricat de rasisti ar fi uni e totusi un pusti si nu e cazul sa-i dai omorul chiar asa. nu de alta dar devine victima si orice conexiune pe care o are publicul cu protagonistul se dizolva automat.
sfarsitul? hm...atat de aiuristic e totul pana acolo ca se putea intampla orice...
so, cinema (in sensul de scenariu) nu prea vad deloc. doar pt ca e regizat de radu munteanu (care in hartia albastra demonstreaza ca poate mult mai mult) sau pt ca actorii joaca bine, sau pt ca e un film al noii generatii care trebuie incurajata nu cred ca e cazul sa ne amagim ca e ceva de capul lui. e un sut in bara, un scenariu nedigerat, un rateu "necesar" si timpul a demonstrat ca nu prea a adunat lauri defel.
acum cativa ani m-am incordat mai tare in a huli pt ca ma temeam ca "noul val" poate aluneca in nicolaism dar occidentalizat...
|