Originally Posted by vladvaidianu:
{...} dar pt o cultura bazata pe individualism, competitie, proprietate si responsabilitate 432-ul nu e foarte credibil iar imaginile violente sunt usor nejustificate...
|
Nu mi-ai raspuns la intrebarea mea, probabil din neatentie - dar eu insist cu unele : cita responsabilitate are tinara din "
Requiem for a dream" care e revoltata ca parintii ii "ingradesc libertatea" si pe tema asta ii detesta, dar ajunge sa fie facuta posta si sa suga
biiip pentru citeva doze de drog ? Cita responsabilitate are pustoaica din "
American Beauty" care e gata sa "fuga in lume" cu un coleg cam dilimache si care e
dilar de droguri ? Cit de tare e luat la bascalie tocmai spiritul de competitie impins la absurd in "
Little Miss Sunshine" ? Cit respect pentru proprietate arata filmele cu mafioti de diverse culori si etnii ? Toate fiind exemple din cultura despre care vorbeai ca ar limita perceptia filmului "
4,3,2" - nu ?
Oarecum mi se pare ca dai o tenta ideologica si relativizezi cam prea tare perceptia
posibila a filmului pe care eu am impresia ca dl. Mungiu l-a structurat cum l-a structurat ( si aici e poate pacatul sau de baza pe undeva ) tocmai pentru a fi cit mai usor receptat "in afara". :?