Originally Posted by Cazeemeer:
...Oricum, Mungiu nu isi asuma nici o pozitie pro-avort, nici una contra lui, asa ca orice judecati morale facem sunt colaterale filmului in sine.
|
Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce anume "isi asuma Mungiu" - dar stiu ca filmul lui se constituie - printre (multe) altele - in cea mai terifianta pledoarie atat impotriva oricarui avort - cat si
mai cu seama impotriva mentalitatii noastre...primitive.
Originally Posted by vladvaidianu:
...pot presupune ca cel mai deranjant lucru pt publicul american e lipsa oricarui motiv... de ce o studenta tanara si draguta ar vrea sa avorteze? ei nu cunosc realitatea 80-lor din Romania iar filmul nu explica prea multe dimpotriva creaza confuzii' nu e foamete deloc, niciunde. vedem o cina cu bunatati home made, vedem un restaurant unde ceva ceva se gaseste...
|
Mi se pare ca exact aici trebuie cautata dezlegarea intregului mister al filmului lui Mungiu: nu numai americanii, dar nimeni - in frunte chiar cu noi, romanii - nu mai intelegem nimic! Pentru ca...nici nu am inteles vreodata!
Pai ce poti sa'ntelegi de exemplu dintr-o tara in care cu cat magazinele erau mai goale, cu atat frigiderele de acasa (basca camarile cu...tone de ulei si zahar) erau mai...pline!? :w00t:
Atentie asadar: confuzia nu o creeaza filmul ci doar o...oglindeste, adica ne arata fara mila toate situatiile aberante in care ajunseseram sa vietuim fara sa ne mai dem seama!