View Single Post
Old 18 Jan 2008, 10:10   #37
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by vladvaidianu:
pot presupune ca cel mai deranjant lucru pt publicul american e lipsa oricarui motiv... de ce o studenta tanara si draguta ar vrea sa avorteze?

De ce nu ? :?
La propozitia de mai sus pur si simplu nu-i inteleg logica - decizia de a avorta e normala doar la persoanele de ~35 de ani ca in episodul ala din "Sex in the city" ( ca sa dau un exemplu )?

Quote:
ei nu cunosc realitatea 80lor din Ro iar filmul nu explica prea multe dimpotriva creaza confuzii. nu e foamete deloc, niciunde. vedem o cina cu bunatati home made, vedem un restaurant unde ceva ceva se gaseste.

Asta cam asa e - pentru un "anticomunist hotarit" filmul poate parea asa ... contaminat de o tendinta deviationist-titoista de a nu zugravi in mod corect suferintele oamenilor muncii din ....

As putea sa plusez la ce spui tu mai sus : invitatii de la ziua mamei lui Adi birfesc fara teama si foarte degajati oficialii de partid - ceea ce, in principiu, ar trebui sa nu se intimple intr-un stat politienesc in care informatorii sunt peste tot si denunturile sunt prompt urmarite de autoritati ( de ex. in URSS-ul lui Stalin nu prea cred ca s-ar fi riscat la asa ceva ), unele aspecte esentiale pentru atmosfera de atunci legate strict de problematica in discutie nu sunt mentionate de loc ( de ex. absenta cvasi-totala a oricaror mijloace anticonceptionale ) s.a.m.d.

Tot ce pot sa sper e ca Mungiu nu a vrut sa faca un film tezist-anticomunist/ceausist ca ... nu i-a iesit cam deloc.
Dar i-a iesit oricum un film foarte bun.

Quote:
odata in legatura cu asa-zisul viol pe care atat de multi l-au vazut ca atare in ciuda evidentei ca Bebe nu le-a fortat in nici un fel la nimic {...}

Asta cam asa e ( si si eu am sustinut asta anterior - ca mi se pare exagerata catalogarea lui Bebe ca fiind un "reprezentant tipic al lumii interlope" ) - e mai degraba asa ... un fel de "negociere de pe pozitii de forta" caci - stricto senso - fetele ( si mai ales Gabita ) puteau oricind "opri negocierea" si sa incerce in zilele urmatoare sa caute alta alternativa pentru intreruperea de sarcina. :? Bebe nu da nici un moment semne ca vrea sa devina prea violent - ci doar isi escaladeaza/etaleaza/foloseste pozitia sa superioara in cadrul "negocierii".

Dar asta nu inseamna ca aprecierile ulterioare sunt fundamentate pe ceva.
Coshava is offline   sendpm.gif