Originally Posted by M0n0:
Eu i-am vazut ca o versiune mai evoluata mintal fata de zombii leprosi si fara creier care au aparut in alte sute de filme inaintea astuia. (...) Lucrau in turma, aveau un alfa male si alfa female cum se vede din credit roll... erau, in felul lor, organizati, mai au in ei o farama de umanitate, de gandire umana.
|
DACA ar fi fost asa, ar fi fost putin mai bine... Dar de fapt ERAU doar "zombii leprosi si färä creier care..." vorba ta. Neville spune clar: "nu mai au nici o urmä de comportament uman" (si era un savant care träia printre ei si-i cunostea, nu era nea Gicä de la ziare care-si dä cu presupusu'...) Chestia cu turma si alpha male/female tine de psihologia animalä. Imbräcämintea si capcana aia cu manechinul ca momealä sunt specifice psihologiei umane (oricât de degeneratä). Figura de stil din analiza mea, aia cu cätelele si deschisul usii, desi glumeatä, nu era doar un banc pus sä ne râdem. Voia sä spunä cä sub aspect
psihologic (uman si/sau animal), zombii äia erau vraiste. Si de fapt, nu numai atât. Ca "fiinte S.F." la modul cel mai general, erau gânditi cu curu' - incoerent, dezordonat, superficial, pueril. In 1954, okay, mai trecea-mergea - da' am mai evoluat si noi nitel de-atunci...
(Apropo, dacä avem nevoie de credit roll ca sä le întelegem ierarhia de turmä, we've got a problem. Rostul genericului e sä ne spunä cine-a lucrat la film, nu ce se întâmpla în scenariu.)
Nu erau doar niste monstrii care au uitat sa se dezbrace din cauza virusului (...) Oricum, despre haine, erau in New York, mai vine si iarna si cu toate ca au 80 de grade Celsius temperatura interioara, tot cred ca le era putin frig in jungla de fier si ciment.
|
Purtau hainele omeneste. Pânä si homo habilis punea mai rudimentar pe el blänurile alea... De animale, ce sä mai vorbim?
(Si: "niste monstri", nu "...ii")
(trebuiau cenzurati intr-un fel ca sa se uite si copilasii la film).
|
C.G.I., întuneric (cä erau nocturni), si multä miscare (cä erau zbuciumati), si gata, asexuati ti-i fäcea tata! Hermafroditi! Ingerasi în tätä regula! Vezi si
"Beowulf" (A, si: "trebuia", nu "trebuiau").
Nu mi-a placut digitalizarea lor completa, dar ce sa-i faci cu maxilarele lor (as vrea sa vad o parodie cu ei care arata ca unii din ei casca atat de tare incat se rupe legatura si le balangane maxilarul inferior :lol: ).
|
Bunä, asta!

Mi-o si imaginez!
Singura chichita deci au fost monstrii...hmm. (...) Dar intr-un fel ma bucur ca ai gasit numai chestia asta in neregula cu filmul.
|
Da si nu... N-a fost "singura chichitä", a fost mai bine zis MAREA PROBLEMA. Majoritatea celorlalte rezultä de aici.
Bine, fara faptul ca povestea e aceeasi de zeci de ani 
|
O altä laturä a MARII PROBLEME. Pe bune, nu-i înteleg: de ce nu-si strofoacä mintile sä mai inventeze si câte ceva nou? Pe mine, în locul lor, tocmai asa ceva m-ar fascina, m-ar incita, m-ar face sä lucrez mai cu pläcere si pasiune - cä doar suntem cineasti, nu zarzavagii.