ultimul...
Ultimul film vazut a fost "The Flock" sau ma rog, "Turma", in traducere romaneasca (inspirata sau nu...puteti sa va hotarati singuri...poate, in masura in care niste "sex-offenderi" - perversi, obsedati sexual ce depasesc limitele legale ale placerii, sa spunem - pot fi caracterizati drept o turma de animale fara prea multa ratiune...eu n-as fi de acord).
Mi-a lasat un gust amar...desi de obicei agreez filmele din genul horror, deoarece majoritatea reusesc sa ma amuze prin absurd si scene scoase mai degraba din filme science-fiction...mult sange pentru nimic...aici nu am avut de ce sa ma amuz...subiectul e destul de important ca si tema politica, dar punerea lui in scena e teribil de neinspirata...despre ce e vorba aici: un richard gere obosit rau este fortat sa se retraga din pozitia de autoritate locala in ceea ce prveste monitorizarea si arestarea acestor sex-offenderi, si se pregateste sa lase locul tinerei si neeperimentatei claire danes (plangacioasa, spalacita, mult prea socata pentru acest rol...as revedea-o in stardust mai curand...), asa ca ii arata prin intermediul unei ultime anchete cum decurg lucrurile, si prind ei acolo si cativa terminati din astia "in the process"...cum va suna? e o premisa ok...doar ca problemele de scenariu si de interpretare sunt insurmontabile...n-am inteles cum se face ca toti sex-offenderii se stransesera toti in acel mic orasel, iar gere era bineinteles singurul care se ocupa de ei, desi erau vreo doua duzini...aveau adunari ca alcoolicii ananomi, si locuri retrase unde se distrau in voie...anchetele nu duceau nicaieri pana la acest ultim moment sclipitir din cariera obositului politist...ce sa mai, o intreaga incurcatura...
Toti actorii joaca prost...de parca stiu dinainte cu ce au de-a face si realizeaza ca nu merita efortul...
Hmmm...chiar ma gandeam sa inchei cu un lucru ce mi-a placut in film...dar n-am reusit sa gasesc nimic...oh, well, maybe next time...enjoy, if you must :?