View Single Post
Old 08 Jan 2008, 17:21   #80
Pashpix
Guru

Pashpix

www.supravietuitorul.ro :-)

s-a lansat site-ul oficial al filmului Supravietuitorul!

Adevarul despre comisar

“Comisarul este inspirat de o persoana reala din familia lui Sergiu Nicolaescu: fratele cel mic al mamei lui, Gheorghe Cambrea. Era comisar de politie, la fel ca bunicul regizorului, si locuia in Bucuresti, in zona fostei Piete Puisor, pe unde se afla azi Parlamentul. Era un tip bine, voinic, inalt, cu mustata. Avea vreo 30 de ani in vremea razboiului si era casatorit cu o unguroaica tanara si frumoasa.”

“Gheorghe Cambrea era un om extrem de interesant. Avea masina, un Buick identic cu cel din film. Era foarte comunicativ si slobod la gura. Stapanea la perfectie doua limbi – de fapt, doua dialecte romanesti: cel “golanesc” si cel “de domn”

“Era descurcaret si avea relatii. Din pacate, el si inca doi subcomisari au fost condamnati la ani grei de puscarie politica prin 1950. A intrat in inchisoare la treizeci si ceva de ani si nu a mai iesit decat la cincizeci, in 1965, cand Ceausescu a dat drumul tuturor detinutilor politici. Nu a mai trait decat 2 ani dupa aceea.”

“Comisarul a fost un tip de erou care a prins foarte bine. Eu n-am un merit special in asta, in afara de acela ca l-am jucat…
Vedeti, Comisarul nici nu era genul meu. Era mult mai comunicativ decat mine. In ultimul film, ” Supravietuitorul”, eu ma joc pe mine. Dar, cand l-am jucat pe el tanar, eram si eu altfel.”

Comisarul in lume

“Filmele cu Comisarul Moldovan sunt printre cele mai renumite filme din estul Europei – spun estul Europei, pentru ca aici circulau filmele romanesti. Dar ele au fost distribuite si in Cuba. La un moment dat, prin anii 1980, o echipa cubaneza de baschet feminin a venit la mine gramada; erau niste namile de fete… Ma recunoscusera si au exclamat: “Comisarul Moldovan! Comisarul Molovan!”. A fost unul dintre filmele politiste cumparate si in Statele Unite…”
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif