View Single Post
Old 04 Jan 2008, 10:45   #946
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Ambra Blu:

ziaristule,

<OUCH, M-AI LOVIT!! :lol: >

nu confund nimic. am zis formulaic, am stiut clar ce am vrut sa sugerez cu asta: ca 432 e un film dupa reteta, facut de un negustor cu simtul pietei. nu am zis nicaieri ca subiectu a fost forjat pina la indobitocire.ca sa vezi cum a ajuns mungiu sa faca filme 'grele', tre sa iti amintesti doar ca, daca nu era puiu sa faca valuri, mungiu habar n-avea cum sta treaba. si, daca nu erau jarmusch si casavettes, nici puiu nu stia cum sta treaba. so on.

<SO?? WHAT IS YR POINT: K TOATA LUMEA E INDATORATA CUIVA, KRE A DESCOPERIT AMERIK SI/SAU ROATA INAINTE?! THNX! :w00t: >

reteta este: 'realism', minimalizm, banalitati anodine, cadre lungi, impersonale, redescoperim free cinema-ul caruia ii atasam un easy rig (desi la 432 camera se mai si subiectivizeaza, mai si 'empatizeaza'; daca vrei, fac un efort sa iti explic trick-urile astea).

<MSI, LE STIU SI EU... >

am mai vazut deja toate astea, a zillion times.

<ME TOO; CONTEAZA C FACI CU ELE!>

FORMULAIC. stiam inca din momentu cind am iesit din timpul primei vizionari a acestui film ca nimeni nu o sa pateasca nimic apoteotic de rau, ca asea e in viata, rau' se scrie cu litere mici, si e realist sa nu se intimple nimic dramatic.

<EH, ASHA ESTI TU, MAI BAZAT/BLAZAT. DA FILMU NU S FACE PT REGIZORI BLAZATI, CI PT PUBLIC...>

si, mai ales, asa scrie in reteta: o intimplare bijbiita despre ceva care se termina asea si-asea. ma f** pe el de film.

<OOPS! LOST CONTROL?? >

cite filme cu avort am vazut? patu conjugal, vera drake, palindromes, asta numai asa, ce-mi vine in minte acu'. toate mai bune ca 432.

< YEP, LA CAPITOLU ENORMITATI STAM BINE... 'PALINDROMES' E RATAT, BRE! S VD ASTA D LA O POSHTA :lol: IAR PATU CONJUGAL - EU INK SINT DINTRE CEI KRE-L APARA - DOESN'T QUITE QUALIFY...>

firescu' nu e numai banal. poti sa vorbesti nu numai despre saorme, autobuzu 104 sau gabita si gentu'. cind o sa am timp, o sa iti recomand Los lunes al sol, tot un film realist, de data asta despre 'men living lives of quiet desperation', cu niste dialoguri care se pisa pe 'de unde iau si eu un kent'. si, ca tot vad ca tipi p-aici ca o leoaica ranita

<POATE 'LEO', DAR NICIDECUM 'RANIT'! :? >

aparind jegu' de 432

<OMG! :shock: >

pentru realism, iti dedic o birfa de culise: parul pubian al Gabitei e o mesa prost pusa, recoltata din podoaba capilara a unui membru din echipa de filmare.

<SO?!>

halal realism.

<'REALISM' P ECRAN, BRE! MI SE RUPE DIN C E FACUT ALA - N-OI FI VRIND K SI FETUSU SA FI FOST 100% REAL?! >

ps: iar despre sean penn fiind o 'peezdah' si partea trupului, ma tem ca ori am fost eu prea subtil, ori ai refuzat sa pricepi ce ti-am zis acolo. cred ca, totusi, nu ai inteles.

< :sleep: >

in rest, o mie de mungii nu fac cit un sean penn.

<YEAH RIGHT :lol: >
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif