mai ambrambulik,
confunzi grav
tema si maniera d a o povesti...
'formulaic' s refera strictamente la maniera - adik la un film facut dupa retzeta (d unde 'clisheistic' a.s.o.), vezi filme h'woodiene; n-am auzit in viata mea sa s aplice 'formulaic' la subiect - pt k atunci, dragu meu,
TOT c exista - riul, ramul - ESTE un clisheu: viatza e un clisheu, amoru e un clisheu, moartea e un clisheu, etc
in plus, filmu asta (= 432) vbeste dspr avort (kit k, asha cum am demonstrat, NU este 'dspr' asta!); acuma, zi si mie cite filme dspr avort s-au facut in ro (sau in lume, for that matter!)?? si, mai ales, la modu (maniera) asta rece, dedramatizata, in yr face - fara inflorituri ilustrate pe cimp etc etc... departe d a fi un subiect 'formulaic', e(ra) kiar edgy & risky!
zici dspr dialoguri k nu sint firesti, sint 'banale'; well, here is news for u: firescu ESTE banal! iar eu, unu, m-am saturat d dialoguri 'meaningful', kre put a 'replici celebre din teatru', ok?
am vazut filmele lu penn - nu m-au convins decit k este un invatzacel silitor, kre-si face temele. iar 'the pledge' este
banal (k regie) & adormitor (k formula), n-are nimic original - k sa nu mai zic k e o ecranizare...
penn este un imputzit d stingist infect, si dspr el am scris cu acea parte a corpului p kre o merita!
ps cind scrii imediat dupa mesaju la kre vrei sa t referi este redundant sa-l mai copiezi...