lately:
1.fellini despre fellini - minunata, un amestec irezistibil de sensibilitate, ludic si inteligenta.
2.lynch - am uitat si cum ii zice cartii (ceva cu pestele mare), mi se pare atat de penibila, incat, am pus-o in raft, in spatele altor carti, sa n-o mai vad. o dau cadou oricarui fan hardcore lynch, poate ala inghite elucubratiile despre yoghini si fericirea interioara...
3. william styron - bezna vizibila, amintiri despre nebunie. da, misto: cruda, sincera, adevarata. din pacate f. tehnica si lipsita de elemente vizuale. nu stiu, e kestie de stil, dar cred ca dintr-o experienta la limita poate sa iasa niste imagini f. tari, si nu e vb. doar de dorinta de senzational. nu ma intereseaza doar cauzele si mecanismele depresiei, ci si unde si la ce duce aceasta.
4. schneider - marilyn pe divan. nu-mi dau seama cat e fictiune si cat realitate, cat e psihologie pura si cat un surogat al ei, dar un lucru e cert: cartea e addictive, nu te poti desprinde un minut de ea.
5. andy warhol - philosophy of warhol. geniala, nu am ce sa spun mai mult. loved it :love: